Puurakenteinen uudisrakennus valmistuu suomalais-venäläiselle koululle elokuuksi 2021

Raide-Jokeri
21. tammikuuta 2020
Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus on valmistuessaan Suomen suurimpia ja moderneimpia puukouluja. Koulu rakennetaan massiivipuuelementeistä, jotka sitovat hiiltä koko elinkaarensa ajan. Uusi koulurakennus tarjoaa monimuotoista oppimista tukevan oppimisympäristön noin 700 oppilaalle syksyllä 2021.

Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus on valmistuessaan Suomen suurimpia ja moderneimpia puukouluja. Koulu rakennetaan massiivipuuelementeistä, jotka sitovat hiiltä koko elinkaarensa ajan. 

Peruskivi muurattiin 14.1.2020 Helsingin Maununnevalle ja valmistuessaan yli 6000 neliön monitilakoulu on yksi Suomen suurimmista puukouluista. Se on myös Suomen ensimmäinen kaikki esi- ja perusopetuksen vuosiluokka-asteet ja lukion kattava, monimuotoinen oppimisympäristö. Vanhan, puretun koulun tontille rakennettava uudisrakennus tarjoaa noin 700 oppilaalle ja 85 työntekijälle oppimista tukevan, modernin sekä yhteisöllisen oppimis- ja työympäristön.

Noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen, kaksikerroksinen koulurakennus rakennetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) ja liimapuurakenteista, jotka näkyvät myös sisäarkkitehtuurissa. Julkisivu on palosuojakäsiteltyä puuta, ja runkomateriaalina on uusiutuva massiivipuu. Koulua rakennetaan sääsuojan alla ja rakentamisen edetessä sen kosteus- ja muita olosuhteita seurataan antureiden avulla.

Uuden koulun rakentaminen käynnistyi heinäkuussa 2019 vanhan rakennuksen purkamisella ja jatkui maanrakennus- sekä perustustöillä. Uusi koulu valmistuu elokuussa 2021, jolloin oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa. Suomalais-venäläinen koulun toimii kevääseen 2021 asti väliaikaisissa paviljonkitiloissa Kannelmäessä.

Helsingin Kaarelassa sijaitseva Suomalais-venäläinen koulu on Suomen suurin venäjän kielen ja kulttuurin opetukseen erikoistunut yleissivistävä koulu, jossa voi opiskella A1-venäjää alakoulusta lukioon saakka. Valtion ylläpitämän koulun rahoituksesta vastaa Opetushallitus. Koulun tilat omistaa Senaatti-kiinteistöt, joka vastaa myös uudisrakennuksen rakennuttamisesta.

Lisää aiheesta: