Jätkäsaaren peruskoululle Vuoden 2019 Betonirakenne -palkinto

Jätkäsaari
31. tammikuuta 2020
Helsingin Jätkäsaaren peruskoulu palkitaan vuoden 2019 betonirakenteena taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta.

Helsingin Jätkäsaaren peruskoulu palkittiin 23. tammikuuta vuoden 2019 betonirakenteena taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta. Uusi koulu sijaitsee  keskeisellä ja näkyvällä paikalla Jätkäsaaressa.

Rakennuksen tunnistettavassa ilmeessä betonilla on tärkeä rooli. Toisen ja kolmannen kerroksen valkoisista kuitubetonisista julkisivuista muodostuu vaihteleva, ikkunoiden ja reliefisyvennysten rytmittämä kuvio. Betonielementtien saumajako on häivytetty uritusten ja valesaumojen avulla. Ilmanvaihtosäleiköt on saatu osaksi betonista julkisivukuviota.

Jätkäsaaren peruskoulun sisätiloja.

Pinta-alaltaan 8500 neliömetrin koulun rakentaminen alkoi vuonna 2017. Tontti paalutettiin betonisilla lyöntipaaluilla ja porapaaluilla. Rakennuksen rungossa on otettu huomioon tilaratkaisujen muuntojoustavuus. Betonirakenteiset porraskuilut toimivat rakennuksen jäykistävinä rakenteina.

Jätkäsaaren peruskoulu, Helsinki 
Suunnittelusta ja toteutuksesta palkitaan:

Tilaaja: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Rakennuttajakonsultti: Indepro Oy Arkkitehtisuunnittelu: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy
Rakennesuunnittelu: Sitowise Oy
Projektinjohtourakoitsija: SRV Rakennus Oy
Julkisivujen betonielementit: Betoniluoma Oy

Kunniamaininnat kahdelle Helsingin kohteelle

Kunniamaininnan Vuoden 2019 Betonirakenne -kilpailussa saa Helsingin Pukinmäkeen Isonpellontie 6:een valmistunut kolmen viisikerroksisen asuinrakennuksen ja matalan piharakennuksen muodostama Helsingin Asumisoikeus Oy Hason Rantapuisto ja Helsingin kaupungin asuntojen Hekan Pukinmäki Isonpellontie 6:n muodostama harmoninen korttelikokonaisuus.

Lisää aiheesta:

Vuoden betonirakenne

Jätkäsaaren peruskoulu

Kuvat SRV