Liiku Jätkäsaaressa ja vie Helsinki voittoon kestävän liikkumisen kaupunkikisassa

Jätkäsaari
31. tammikuuta 2020
Jätkäsaaressa on käynnissä kestävän liikkumiseen kannustava kilpailu, jossa Helsinki saa pisteitä kaupunkilaisten ympäristöystävällisestä liikkumisesta.

Jätkäsaaressa on käynnissä kestävän liikkumiseen kannustava kilpailu, jossa Helsinki saa pisteitä kaupunkilaisten ympäristöystävällisestä liikkumisesta.

MUV-hanke (Mobility Urban Values) kannustaa kaupunkien asukkaita ympäristöystävälliseen liikkumiseen pelin avulla. MUV-mobiilipelissä kerätään pisteitä kävelemällä, pyöräilemällä ja joukkoliikenteen käytöllä. Älypuhelimeen asennettavan pelin avulla pelaaja rekisteröi tekemänsä matkat ja saa niistä pisteitä. Tehtäviä ja treenejä suorittamalla pelissä voi edetä ja voittaa virtuaalisia ja oikeita palkintoja.

Hankkeessa on mukana 21 kaupunkia, jotka kilpailevat kestävän liikkumisen kaupungin kärkisijasta. Viime syksynä MUV-hankkeessa kilpaili 16 kaupunkia: Amsterdam, Barcelona, Fundao, Ghent, Helsinki, Palermo, Rooma, Teresina, Cagliari, Gliwice, Katowice, Munchen, Milano, Oostende, Sabac sekä Sosnowiec. Turnauksen aikana osallistujat liikkuivat yhteensä 30.000 kilometriä. Nyt käynnissä olevassa turnauksessa ovat mukana aiempien osallistujakaupunkien lisäksi Arrecife, Codlea, San Donà di Piave, Chieri sekä Catania.

Kilpailuun osallistuminen on kaikille avointa ja ilmaista. Helsingin sijoitukseen kilpailussa voi vaikuttaa lataamalla MUV-sovelluksen ja suorittamalla liikkumistehtäviä. Pelinvoi ladata täältä.

MUV-hankkeessa pelin tuottama data tuodaan osallistujakaupunkien hyödynnettäväksi kestävien liikkumisratkaisujen suunnittelun ja huomioimisen tueksi. Tutustu hankkeeseen sen esittelysivulla.

Uutisen kuva: Julia Kivelä.