Hekalle valmistuu asuntoja Kalasatamaan ja Kuninkaantammeen

Uutta Helsinkiä
02. maaliskuuta 2020
Kalasatamaan valmistuu Hekalle 89 uutta asuntoa. Kuva: Heka
Kuninkaantammen ja Kalasataman kasvaville asuinalueille valmistui lisää Heka-asuntoja. 

Kuninkaantammen ja Kalasataman kasvaville asuinalueille valmistui lisää Heka-asuntoja. Kalasatamaan valmistuu kaikkiaan 89 asuntoa ja Kuninkaantammeen 58 asuntoa. Kaikki Hekan uudiskohteet ovat savuttomia: tupakointi on kielletty sekä sisällä että parvekkeilla ja terasseilla. 

Uudiskohteiden asunnoista kolmannes varataan vaihtoasunnoiksi Hekalla jo asuville. Asukasvalinnat tekee Helsingin kaupungin asuntopalvelujen Stadin asunnot. Näiden kohteiden asukkaat on jo valittu.

Kalastamankadulle valmistuu 89 uutta Hekan asuntoa. A- ja B-rappujen asunnot ovat valmiita. C-rapun asunnot valmistuvat huhtikuun loppupuolella. Asuntojen koko vaihtelee yksiöstä viiden huoneen ja keittiön huoneistoon. Pieniä asuntoja eli yksiöitä ja kaksioita talossa on runsaasti. Melkein kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Kalastaman asunnot sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palvelujen parissa. Kohdetta isännöi Hekan etelän toimisto. 

Kuninkaantammen uudiskohteessa Kuninkaantammenkierto 14 on 58 asuntoa. Niissä on yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliötä. A-C-portaat ovat jo valmistuneet, D- ja E-portaat valmistuvat maaliskuun lopussa. Kohteeseen kuuluu yksi kerrostalo ja 2 kaksikerroksista rivitaloa, joissa on yhteensä kahdeksan neljän huoneen asuntoa. Kaikissa kerrostaloasunnoissa on lasitettu parveke. Rivitaloasunnoissa on pihaterassi ja pieni parveke. Kuninkaantammi sijatisee Pohjois-Helsingissä aivan Keskuspuiston ja Vantaanjoen virkistysalueiden vieressä. Kohdetta isännöi Hekan lännen toimisto. 

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö.
 

Lisää aiheesta:
Heka-asunnon hakeminen
Heka 
Stadin asunnot