Koskelaan rakennetaan 365 uutta asuntoa

Raide-Jokeri
06. huhtikuuta 2020
Koskelan sairaalan alue uudistuua. Alueelle jää sairaalatoimintaa ja suojeltu sairaalarakennus. Alueelle rakennetaan seitsemän uudisrakennuksen kokonaisuus, johon sisältyy 365 asuntoa ja lähes 200 auton maanalainen pysäköintilaitos.

Koskelan sairaalan alue uudistuua. Alueelle jää sairaalatoimintaa ja suojeltu sairaalarakennus. Alueelle rakennetaan seitsemän uudisrakennuksen kokonaisuus, johon sisältyy 365 asuntoa ja lähes 200 auton maanalainen pysäköintilaitos, joka rakennetaan pihakannen alle kahteen kerrokseen. Asunnot ovat Hitas-, asumisoikeus-, vuokra- ja erityisasuntoja.

Kohteessa on poikkeuksellisen vaativat perustamis- ja pohjaolosuhteet, jossa tarvitaan erityisosaamista. Koskelantien tasosta mennään 10 metriä maan alle, pohjaveden alapuolelle.

Työmaan sijainti on näkyvä ja vilkas liikenteellinen paikka Koskelantien varrella, lähellä Lahdentietä. Ympärillä on ympärivuorokautista sairaala-asumista ja asumista. Työturvallisuudessa on monta erityishuomioitavaa seikkaa, kuten se, että alueella toimii koko ajan vanhainkoti sekä päiväkoteja, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että liikkuminen ja pelastusajoneuvoliikenteen reitit alueella on turvattava. Ahtaalla tontilla ympäristö on otettava huomioon erityisen huolellisesti, sillä raskasta liikennettä tulee olemaan paljon.

Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa 2020, ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2023. Rakennuttaja on Helsingin Asuntotuotantotoimisto (ATT) ja rakentajana toimii YIT.

Lisää aiheesta:

YIT:n uutinen alueen rakentamisesta