Päivittäistavarakaupan kerrostalotontti varattiin rakentajalle Kuninkaantammessa

Kuninkaantammi
09. huhtikuuta 2020
Ilmakuva Kuninkaantammesta. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt varata Kuninkaantammessa tontin Pohjola Rakennus Oy Suomelle. Tontti sijaitsee Kuninkaantammenaukion laidalla, ja se rajautuu Kuninkaantammenkiertoon ja Ultramariinikujaan. Tontin asuinrakennusoikeus on 6 000 kerrosalaneliömetriä (k-m2), minkä lisäksi tontille tulee toteuttaa liiketilaa vähintään 1 000 k-m2. Tontti luovutetaan vuokraamalla. Varauspäätös tehtiin kynnysrahakilpailun pohjalta. Tontille on rakennettava vapaarahoitteisia, sääntelemättömiä omistusasuntoja ja päivittäistavarakauppa.

”Kuninkaantammessa on jo pari tuhatta asukasta. On hienoa, että asukkaiden toivomaa päivittäistavarakauppaa saadaan tällä tontinvarauspäätöksellä edistettyä. Hankkeelle saatiin nyt isäntä”, toteaa projektinjohtaja Kimmo Kuisma kaupunginkansliasta.

Kuninkaantammen rakentaminen alkoi vuonna 2013 ja sitä tullaan rakentamaan noin vuoteen 2027 saakka. Alueella rakennetaan samanaikaisesti asuintaloja, katuja, kunnallistekniikkaa ja puistoja. Kuninkaantammesta rakennetaan urbaani, vihreä ja ilmastoviisas kaupunginosa. Asukkaita alueella tulee rakennusvaiheen päätyttyä olemaan noin 5500 ja työpaikkoja 1000.

Lue lisää varauspäätöksestä