Yleinen asuntotonttien varauskierros avoinna

Uutta Helsinkiä
09. huhtikuuta 2020
Helsingin kaupunki etsii toteuttajia asuntotonteille Verkkosaaren pohjoisosan ja Nihdin osa-alueille Kalasatamassa sekä Kaarelan Kuninkaantammen alueelle.

Haettavina olevat tontit on tarkoitettu kerrostalomaiseen asuntorakentamiseen. Tonttien ominaisuuksista johtuen tonttihaku on suunnattu erityisesti ammattimaisille rakennuttajille ja rakennuttajakonsulteille. Tonttien yhteenlaskettu asuinrakennusoikeus on noin 24 000 k-m².

Tontit-yksikkö valmistelee hakemusten ja mahdollisten jatkoneuvotteluiden perusteella tontinvarausesityksen. Tontit esitetään varattavaksi pääasiassa valtion tukemaan tuotantoon sekä muuhun säänneltyyn asuntotuotantoon. Varausesityksen valmistelussa noudatetaan kaupunginvaltuuston asettamia asuntopoliittisia tavoitteita sekä kaupungin tavanomaisia tontinvarausperiaatteita. Tonttien varaamisesta päättää lopullisesti kaupunginhallitus.

Mahdolliset muutokset hakuun tai hakuaikaan ilmoitetaan hakusivulla, mistä löytyy myös hakulomake, tietoa haettavista tonteista ja muu materiaali.

Hakemusten on oltava perillä maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelussa maanantaina 11.5.2020 kello 15, jolloin hakuaika päättyy.

Lisätiedot: johtava tonttiasiamies Pirjo-Liina Koivusaari, puh. (09) 310 38800, etunimi.sukunimi(at)hel.fi