Honkasuolle rakennetaan viisi erityisen pienen hiilijalanjäljen erillistaloa

Honkasuo
23. huhtikuuta 2020
Honkasuolle rakentuu parhaillaan viisi erillistaloa, jotka kuuluvat ympäristöministeriön pilotointihankkeeseen, jonka avulla pyritään helpottamaan rakentamisen ilmastovaikutusten laskemista. Arviointimenetelmä kattaa rakennuksen koko elinkaaren.

Talojen materiaalivalinnat tehdään siten, että taloilla on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki ja samalla niihin sitoutuu mahdollisimman paljon hiiltä. Näin saavutetaan hiilineutraali talo.

Talojen rakentamisessa käytetään muun muassa massiivipuurunkoa, pienemmän hiilijalanjäljen betonia sekä mäntyöljyä sisältävää bitumikatetta, johon siihenkin on sitoutunut hiiltä. Taloihin tulee myös varaus aurinkoenergialle, jonka käyttöönottamalla asukkaat voivat muuttaa kotinsa jopa nollaenergiataloksi. Nollaenergiatalo on rakennus, joka tuottaa energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa.

Honkasuo on puutalojen kaupunkikylä, jonka asuinrakentamisessa tulee noudattaa matalaenergiarakentamisen periaatteita.

Lisää tietoa ympäristöministeriön rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmän testaushankkeesta löytyy osoitteesta elinkaarilaskenta.fi. Osoitteesta löytyy myös yhteystiedot neuvontapalveluun, joka on sekä julkisten että yksityisten rakennus- ja kiinteistöalan toimijoiden käytettävissä.

Lisätietoja Honkasuon rakennushankkeesta antaa:

Jani Laine
Tutkimuspäällikkö
Aalto yliopisto
040 357 8383
jani.laine@aalto.fi