Kaupunginosapenkin muotoilukilpailu alkaa

Keskusta
04. kesäkuuta 2020

Helsingin kaupunki ja muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamo kutsuvat suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia muotoilualan opiskelijoita ottamaan osaa suunnittelukilpailuun kiinteän kaupunginosapenkin toteuttamiseksi Helsingin kaupungille.

Kaupunginosapenkki on 3-4 henkilölle suunniteltu modulaarinen tuote, jota voidaan kustomoida ja näin luoda paikallista ilmettä eri kaupunginosiin sekä mahdollisesti myös laajentaa penkin toiminnallisuutta. Kilpailuvaiheessa penkki suunnitellaan Kruununhaan kaupunginosan ympäristöön.

Kaupunginosapenkkiin voi olla yhdistettynä kasvillisuutta, valoa, ääntä, mobiililaitteiden latauspiste (langaton), tai interaktiivisia elementtejä. Päämääränä on valita saaduista kilpailuehdotuksista mahdollisimman käyttökelpoinen, kestävä, tyylikäs ja taloudellinen suunnitteluratkaisu, jossa on jotain tavanomaisesta penkistä poikkeavaa.

Kilpailuaika alkaa 1.6.2020 ja päättyy 4.9.2020. Kilpailussa palkitaan kolme kilpailuohjelman vaatimuksiin parhaiten soveltuvaa ehdotusta. Tämän lisäksi kaikista saapuneista ehdotuksista jaetaan kunniamaininta yleisöäänestyksen perusteella.

Kaupunginosapenkki on osa Helsingin OmaStadi osallistuvan budjetoinnin 2019-2020 ohjelmaa.

Lisätietoa ja kilpailuohjelma tästä linkistä