Telakkakatu avataan liikenteelle 2.7. – Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu Eiranrannassa

Uutta Helsinkiä
29. kesäkuuta 2020

Telakkakadun työmaa saavuttaa tärkeän merkkipaalun 2. heinäkuuta, jolloin Telakkakatu aukeaa liikenteelle. Kävelijät, pyöräilijät ja autoliikenne pääsevät kulkemaan Hietalahdentorilta Hietalahdenrannan kautta Telakkakatua ja Eiranrantaa Hernesaareen saakka.

Bulevardin ja Hietalahdentorin risteyksessä ollut työmaa valmistuu hieman etuajassa ja liikenne palautuu risteyksessä pääosin normaaliksi. Viimeistelytyöt kuten suojateiden rakentaminen vaikuttavat paikoittain kulkemiseen alueella. 

Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu vielä, minkä vuoksi alueella on edelleen poikkeusliikennejärjestelyjä. Puuttuvien raitiokiskojen rakentaminen Telakkakadun ja Punavuorenkadun risteyksessä sekä Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun risteyksessä vaikuttavat autoliikenteeseen.

Kävelijät joutuvat kiertämään talonrakennustyömaita Telakkakadulla Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä.

Kadun täydellinenperuskorjaus ja uusi raitiotie

Telakkakadun katutyö liittyy Hernesaaren raitiotiehen, joka kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaareenrantaan.

Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusittiin kadun alla kulkeva kunnallistekniikka kokonaan, eli rakennettiin uudet vesijohdot, kaukolämpö- ja kaukokylmäputket sekä asennettiin sähkö- ja teleliikennekaapeleita. Samalla tehtiin uusia hulevesiviemärit, joiden ansiosta sadevedet pystytään nyt erottamaan muista viemärivesistä erilleen.

Kadulla on nyt helpompi liikkua kävellen ja polkupyörällä, sillä pyöräily Telakkakadulla tapahtuu 2.7. alkaen yksisuuntaisilla pyöräkaistoilla ja kävelijöille on erilliset jalkakäytävät.

Liikenteenkiertoreitit:

Joukkoliikenne

Bussit 14,17 ja 18N siirtyvät poikkeusreitille Munkkisaarentien sulkemisen vuoksi keskiviikkona 1.7. Poikkeusreitti kulkee Eiran rannassa ja Laivurinkatua pitkin Eiran sairaalan ohi. Lisätiedot HSL:n tiedotteesta:
https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2020/bussit-14-17-ja-18n-poikkeusr...

Hietalahdentorin alueella joukkoliikenteen muutokset tapahtuvat 20.7., jolloin raitioliikenne eli linjat 6 ja 6T palaavat Hietalahteen sekä bussit 21 ja 23N palaavat torin alueelle. HSL tiedottaa muutoksista noin 2-3 viikkoa ennen muutosajankohtaa.

Jalankulku

Jalankulku on Telakkakadun itäpuolen jalkakäytävällä Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä. Syynä talonrakennustyömaat kadun länsipuolella.

Kiertotie merkitty karttaan.

Ajoneuvoliikenne

Punavuorenkatu suljettu läpiajoliikenteeltä väliltä Telakkakatu – Perämiehenkatu.
Kiertoreitti Punavuoren suunnasta Perämiehenkatu – Pursimiehenkatu. Keskustan suunnasta Tehtaankatu – Perämiehenkatu.

Munkkisaarenkatu suljettu läpiajoliikenteeltä kiinteistöjen 2–14 kohdalta.
Kiertoreitti Hylkeenpyytäjänkatu – Hernesaarenkatu – Telakkakatu.
Mikäli on menossa keskustan suuntaan, on käytävä kääntymässä Eiranrannan kiertoliittymässä.

Avaa opaskartta suuremmassa koossa