Kalasataman pohjoisosan Verkkosaaren rakentaminen etenee, liikennejärjestelyt muuttuvat

Uutta Helsinkiä
06. heinäkuuta 2020
Kalasataman pohjoisosassa Verkkosaaren alueen esirakentaminen etenee, ja alueen liikennejärjestelyt muuttuvat 12.7. alkaen. Tuolloin Kyläsaarenkadulle pystyy ajamaan Hermannin rantatieltä vain Kyläsaarenkadun risteyksen kautta. Lisäksi kävelyn ja pyöräilyn reitit muuttuvat.

Avaa kartta suurempana

Kalasataman pohjoisosassa Verkkosaaren alueen esirakentaminen etenee, ja alueen liikennejärjestelyt muuttuvat 12.7. alkaen. Kyläsaarenkadulle pystyy ajamaan Hermannin rantatieltä vain Kyläsaarenkadun risteyksen kautta. Lisäksi kävelyn ja pyöräilyn reitit muuttuvat.

Muutokset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Verkkosaaressa on käynnissä vuosia kestävä rakennusurakka, joka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä tehdään myös pilaantuneen maan kunnostustöitä. Kunnostustöistä voi aiheutua hajuhaittoja paikallisesti kaivutyön yhteydessä.

Kiertoreitit

Kävely ja pyöräily

Kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti on Hermannin rantatien länsipuolella välillä Verkkosaarenkatu-Vanha talvitie.

Kävellen ja pyöräillen pääsee Agroksenkujaa pitkin Kyläsaarenkadulle, osa suojateistä on suljettu ja kävely- ja pyörätie on käytössä vain toisella puolella katua.

Ajoneuvoliikenne

Hermannin rantatien ja Agroksenkujan risteys suljetaan liikenteeltä 12.7. alkaen. Ajoneuvoliikenne ohjataan Kyläsaarenkadulle Hermannin rantatien ja Kyläsaarenkadun risteyksen kautta.

Verkkosaaresta 3600 asukkaan uusi alue

Katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää alustavasti syksyyn 2022 asti. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3600 asukkaalle.

Verkkosaaren pohjoisosan esirakentamisen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.

Kartta: Lagom Oy.