Laivamatkustajat pysäköivät Länsisatamassa jatkossa parkkitaloihin

Jätkäsaari
27. heinäkuuta 2020

Matkustajien ajoneuvojen pysäköinti Helsingin Länsisatamassa muuttuu. Nykyiset kenttäpysäköintialueet supistuvat ja lopulta poistuvat kokonaan, kun Jätkäsaaren kaupunkirakentaminen etenee.  Aluksi satamaa käyttävien matkustajien pitkäaikainen pysäköinti siirtyi tänä kesänä väistötiloihin pysäköintitaloon.

Länsiterminaali 2 läheisyyteen on parhaillaan rakenteilla uusi Royal Park -pysäköintitalo. Valmistuttuaan se palvelee myös laivamatkustajia nykyaikaisin tavoin, mikä helpottaa pysäköintipaikkojen ennakkovaraamista, pysäköintiä ja maksamista. Pysäköintitalo otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Pitkäaikainen pysäköinti tilapäisesti P-Atlas pysäköintitaloon

Ennen uuden pysäköintitalon valmistumista laivamatkustajilla on lyhytaikaisen kenttäpysäköinnin lisäksi käytössään 360 pitkäaikaista pysäköintipaikkaa kerroksissa 3-8 Helsingin kaupungin omistamassa, vasta-avatussa P-Atlas pysäköintitalossa Länsisatamankadun varrella.

Etäisyyttä Pysäköintitalolta Länsiterminaali 2:lle ja Länsiterminaali 1:lle on lähes 600 metriä. Kävellen matka taittuu alle kymmenessä minuutissa.

P-Atlas pysäköintitalossa matkustajien käytössä on kätevät Easypark ja Parkman -mobiilimaksuvaihtoehdot. Pysäköinnin hinnan voit selvittää jo etukäteen sataman pysäköintilaskurilla.

Raitiovaunulla pääsee terminaalille saakka

Yksityisautoilun sijaan laivamatkustajat voivat myös hyödyntää terminaaleille tiheästi liikennöiviä raitiovaunuyhteyksiä linjoilla 7 ja 6T.

Jos mahdollista, kannattaa harkita myös kaupunkipyörän käyttöä. Kaupunkipyörien asemia on aivan läheisyydessä.

Lisää aiheesta
Pysäköintilaskuri  
Kaupunkipyöräasemat ja pyörien saatavuus 
Reittiopas