Nyt Kontulassa saa skeitata luvan kanssa! Yksi Suomen hienoimmista skeittipuistoista on auki

Mellunkylä
11. syyskuuta 2020
Kontulaan valmistui maamme ainoa olympia-mitoituksen täyttävä skeittipooli.

Kontulan Kelkkapuiston skeittiparkki kiinnosti harrastajia niin paljon jo rakennusvaiheessa, että innokkaimpia yritettiin pitää aitojen avulla poissa.

– Jo siinä vaiheessa, kun valut oli tehty, monet pyrkivät lautoineen paikalle. Mutta nyt saa skeitata ihan luvan kanssa, puiston suunnittelusta vastannut projektipäällikkö TommiKärki WSP Finlandilta iloitsee.

Eikä ihme, että kiinnostusta on ollut! Uusi skeittipuisto on yksi Suomen hienoimmista, ja siellä on maamme ainoa olympia-mitoituksen täyttävä skeittipooli.

– Se on varmasti Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun syvin ja hienoin pooli, noin 2,5 metriä syvä. Koko maasta ei taida löytyä yhtä syvää, Kärki hehkuttaa.

Mahdollisuus myös tapahtumien järjestämiseen

Uutta skeittiparkkia on Kärjen mukaan odotettu paljon, sillä ennen paikalla oli vain asfalttikenttä, jolla oli skeittaukseen tarkoitettuja irtokalusteita ja kivipaaseja. Poolin lisäksi uuteen skeittialueeseen kuuluu street-osio ja tasainen skeittausalue. Alueen skeittitoiminnot on suunnitellut maisema-arkkitehti ja skeittaaja JanneSaario.

– Kontula on jo ennestään tunnettu skeittipaikkana, ja alueella on myös Helsingin nuorisotoimen ylläpitämä skeittihalli, Tommi Kärki toteaa.

Suunnittelutyössä puistoaluetta kehitettiin, jotta se kestää esimerkiksi skeittaukseen liittyviä massatapahtumia aiempaa paremmin. Alueelle sijoitettiin muun muassa vesipisteitä ja graffitiaita. Myös pallokenttä kunnostettiin ja valaistusta parannettiin. Kelkkapuistossa on tulevaisuudessa mahdollisuus myös parkourin harrastamiseen.

Upeat näkymät mäen päältä

Skeittipuisto ei ollut rakennuskohteena helpoimmasta päästä. Vanhan täyttömäen, joka on syntynyt Kontulan lähiön rakentamisen aikana ylijäämämassasta, kohdalla on aiemmin sijainnut suo.

– Asetelma toi haastavuutta alueen suunnitteluun. Sijainti on ainutlaatuinen, tämä on todella mielenkiintoinen kohde.

Maisema-arkkitehtina toimiva Tommi Kärki vinkkaakin, että paikalla kannattaa käväistä, vaikka ei skeittaamista harrastaisikaan.

– Mäen päällä sijaitsee Rakkauden temppeli, graniittinen taideteos. Sieltä aukeaa myös hienot näkymät skeittipuistoon.

 

Kuvat: Nina Talmén