Vilhonvuorenkadun uuden osan rakentaminen jatkuu – Sörnäisten rantatien risteys lähes valmis

Uutta Helsinkiä
15. syyskuuta 2020
Suvilahden-kiertoreitti

Vilhonvuorenkadun uuden osuuden rakentaminen on kestänyt noin vuoden, ja työ jatkuu kesään 2022. Sörnäisten rantatiellä tehtävät liikennettä haitanneet työt alkavat olla valmiita tältä syksyltä.

Muuten työt jatkuvat Suvilahden kupeessa olevalla suljetulla työmaa-alueella, minkä vuoksi myös Parrukadun kävely- ja pyöräreitti on edelleen suljettu. Reitti avataan ensi vuonna, tarkka ajankohta on vielä epävarma. Aikataulu varmistuu myöhemmin syksyllä.

Parrukadun vieressä työmaa-alueella on käynnissä pilaantuneiden maiden puhdistus, joka vie ennakoitua kauemmin aikaa.

Sörnäisten rantatien ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä työt valmistuvat syyskuun aikana

Sörnäisten rantatien ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä työt ovat valmistumassa syyskuun aikana. Risteys asvaltoidaan ja työmaa-aidat poistetaan niin, että liikkuminen palautuu normaaliksi ja talvihoito sujuu ilman erikoisjärjestelyjä.

Projektinjohtaja Timo Säynätjoen mukaan risteyksessä joudutaan tekemään vielä joitakin viimeistelyjä kesällä 2021. Työ pyritään ajoittamaan liikenteen kannalta mahdollisimman hiljaiseen aikaan keskikesään.

”Ohikulkijoita eniten haittaava työvaihe alkaa olla valmis,” Säynätjoki toteaa. Hankalin työvaihe pystyttiin siirtämään nopealla aikataululla poikkeuskevääseen, jolloin liikennemäärät olivat tavallista pienemmät.

Vilhonvuorenkadun uudesta osasta tulee yksi Kalasataman alueen kokoojakaduista. 

Katso opaskartta suurempana