Hernesaaren esirakentamisen suunnitelmia esiteltiin osallistujamäärältään rajatussa asukasillassa 23. syyskuuta

Hernesaari ja Telakkaranta
30. syyskuuta 2020
Hernesaaren asukasilta kaupungintalolla 23.9.20. Kuva: Tero Lahti
Miten Hernesaaren rakentuminen tulee etenemään? Entä miten maamassojen kuljetus ja säilytys tullaan Hernesaaressa hoitamaan? Muun muassa nämä kysymykset olivat esillä Hernesaaren lähialueiden asukasyhdistysten hallituksille pidetyssä Hernesaaren esirakentamisen asukasillassa. Se järjestettiin Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla keskiviikkona 23. syyskuuta.

Asukasilta pidettiin tällä kertaa poikkeusjärjestelyin. Se oli tarkoitus pitää jo viime toukokuussa, mutta tapahtuma jouduttiin koronarajoitusten vuoksi siirtämään. Nytkin kaupunki joutui rajoittamaan osallistumista, sillä kaupungin maksimissaan 50 henkilön tapahtumarajoitusten takia asukasiltaan kutsuttiin vain läheisten asukasyhdistysten eli Eteläisten kaupunginosien, Pro Eiran, Punavuoriseuran ja Hernesaariseuran hallitukset.

Jo nyt Hernesaaren esirakentaminen on hyvässä vauhdissa, sillä alueen itärannan esirakentaminen on käynnistynyt toukokuussa 2020. Kuluvan ja ensi vuoden aikana Hernesaaren itärannassa suoritetaan ruoppaus ja täyttötöitä. Suurin osa täyttömateriaalista on Vuosaaren laivaväylän syväruoppauksista syntyvää kivilouhetta. Se kuljetetaan proomuilla vesiteitse Hernesaareen. Sen lisäksi Hernesaaressa on käynnistynyt myös esirakentamiseen liittyvä maamassojen välivarastointi- ja käsittelytoiminta.

Asukasillassa keskusteltiin itse esitysten lisäksi myös muuten Hernesaaren kehityksestä ja rakentumisesta. Kiinnostusta herättivät erityisesti lumen kippaaminen Hernesaaressa, melu- ja pölymittaukset sekä alueen tuleva rakentamisjärjestys.

Teemoitettuja asukasiltoja järjestetään Hernesaaresta lisää jatkossa

Kaupunki haluaa jatkaa teemoitettujen asukasiltojen järjestämistä Hernesaaren kehittämisestä myös jatkossa – seuraavalla kerralla taas toivottavasti jo ilman osallistujarajoituksia. Kaupunki ottaa myös mielellään vastaan toiveita asukasiltojen aiheista esimerkiksi palautejärjestelmän kautta osoitteessa hel.fi/palaute. Lisäksi Hernesaaren rakentamisen yhteyshenkilöt kaupungilla löytyvät kootusti uuttahelsinkia.fi-sivuilta tämän linkin takaa.

Alla olevissa liitteissä on kokonaisuudessaan tilaisuudessa esillä olleet esitykset vapaasti tutustuttaviksi.