Jalkapallokausi jatkuu Jätkäsaaressa talvellakin

Jätkäsaari
12. lokakuuta 2020
PPJ:n kuplahalli rakentuu ihan Länsisataman viereen. Kuva: Tero Lahti
Jalkapalloseura PPJ:n jalkapallohalli on noussut pikavauhdilla Jätkäsaaren urheilupuistoon.

Pallo-Pojat Juniorit -seuran yli 40 joukkuetta ovat tehneet jalkapallosta monen lapsen ykkösharrastuksen. Nyt seuran jättisatsaus parantaa Etelä-Helsingin jalkapallojuniorien harrastusmahdollisuuksia entisestään. Uuden kuplahallin rakentaminen Jätkäsaaren urheilupuistoon alkoi kesällä. Täysikokoinen jalkapallokenttä saa näinä päivinä päälleen tekonurmen, ja heti perään tontille saapuu kentän peittävä uusi kuplahalli.

– Marraskuun aikana pelataan, arvioi PPJ:n puheenjohtaja Sami Aurejärvi.

Harrastajamääriin nähden jalkapallohallitilaa on pääkaupunkiseudulla niukasti. Erityisen tärkeä uusi halli on PPJ:lle, sillä seuran Hernesaaren kuplahalli puretaan pian alueen rakentamisen tieltä.

– Uusi halli on meidän ainoa talviharjoituspaikkamme. Se on tärkeä juttu koko Etelä-Helsingin lapsille. He pääsevät harrastamaan lähellä kotia.

Niukka tarjonta näkyy hallin varaustilanteessa. Uuden hallin ilta-ajat ja viikonloput on jo varattu, myöhäisiltojen ja arkipäivien vuoroja on vielä saatavilla. Halli monipuolistaa myös naapurissa toimivan Jätkäsaaren peruskoulun liikuntamahdollisuuksia. Hallin päätyyn tulee myös palloilijoita palveleva kuntosali.

Aurejärvi kiittelee Jätkäsaaren suunnittelijoita alueen monipuolisista liikuntamahdollisuuksista.

– Jätkäsaaren liikuntapuistosta tulee hieno paikka, Aurejärvi kehuu.

Teksti: Petja Partanen
Artikkeli on julkaistu alun perin Jätkäsaari-Ruoholahti -lehdessä 8.10.2020.