Helsingin medialukio sai käyttöönsä perusteellisesti korjatut tilat

Malmi
21. lokakuuta 2020
Helsingin medialukion rakennuksen (Moisiontie 3) laaja korjaustyö on valmistunut, ja lukion toiminta jatkuu aiempaa suuremmalla joukolla. Remontin tavoite oli varmistaa lukiolle turvalliset ja terveelliset tilat. Myös rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin.

Helsingin medialukionrakennuksen (Moisiontie 3) laaja korjaustyö on valmistunut, ja lukion toimintajatkuu aiempaa suuremmalla joukolla. Remontin tavoite oli varmistaa lukiolleturvalliset ja terveelliset tilat. Myös rakennuksen energiatehokkuuttaparannettiin.

Korjauksen avulla medialukio on saanut lisäksi aiempaa paremmat oppimisolosuhteet.

 ̶   Remontin aikana lukiomme tiloja myös hieman muutettiin, jotta ne vastaisivat paremmin tarpeisiimme. Esimerkiksi koulun kirjastosta tehtiin valoisa monitoimitila, joka muuntuu helposti suorien tv-lähetysten studioksi ja upeaksi radio-studioksi. Käytössä on myös aiemmin rakennettu ammattitasoinen monikamerastudio, kertoo lukion tiedottaja Salla Leijavuori.

Medialukiolle haluttiin varmistaa terveelliset tilat

Remontissa korjattiin tai uusittiin muun muassa rakennuksen vanhojen osien ulkoseinät, vesikatto ja ikkunat sekä parannettiin ilmanvaihto vastaamaan nykyvaatimuksia. Ulkoseiniin ja kattoon vaihdettiin puhtaat ja aiempaa paremmat lämpöeristeet. Talon alapohjaan ja talon alle tehtiin korjauksia. Pihalla uudistettiin muun muassa hulevesien ohjausta.

Korjauksien onnistumista seurataan kahden vuoden takuuaikana.

Lukiorakennus valmistui vuonna 1964, ja sitä on laajennettu vuosina 1967, 1981 ja 2004. Remontin vuoksi rakennettu lisärakennus jää toistaiseksi lukion käyttöön.

Medialukioon saatiin enemmän opiskelijapaikkoja

Lukiopaikkojen tarve Helsingissä kasvaa, ja medialukio vastaa osaltaan tähän tarpeeseen. Tänä syksynä medialukiossa aloitti 350 uutta opiskelijaa, kun aiemmin koulussa on aloittanut vuosittain 270 opiskelijaa. Lukiossa on yhteensä noin 950 opiskelijaa.

Medialukion opinnoissa painotetaan mediataitojen lisäksi yhteiskunnallisten kokonaisuuksien oppimista. Tänä lukuvuonna on tarjolla 35 kurssia, joissa mediataitoja opiskellaan joko erikseen tai yhdistettynä muihin opintoihin.

Helsingin medialukion kotisivut

 

Melu Instagarmissa

Kuva lukion pihalta, Minna Eskola

Kuva: Lukion pihaa on uudistettu. Kuvaaja Minna Eskola.

 

Kuva ylhäällä: Medialukiossa voi opiskella radiotyötä uudistetussa studiossa. Kuvaaja Salla Leijavuori.