Kalasataman asukkaat esittäytyvät taideinstallaatiossa

Kalasatama
17. marraskuuta 2020
Helsingin kaupunginteatterin kuva Taidetta koteihin -projektista

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteuttaa loppuvuonna 2020 Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokoaa yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista. Projekti on osa Helsingin kaupungin rahoittamaa Kalasataman ympäristötaidehanketta.

”Taidetta koteihin -esitykset ovat tähän mennessä saaneet ilahduttavan innostuneen vastaanoton, ja on hienoa päästä toteuttamaan uudistunutta konseptia nyt myös Kalasatamassa”, toteaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Janne Puustinen projektin työryhmästä.

Taidetta koteihin Kalasatama -projektissa alueen asukkaiden kodit tehdään näkyväksi julkisessa tilassa toteutettavan multimediainstallaation keinoin. Kalasataman kodeista kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi on nähtävissä kauppakeskus REDI:ssä 2.–13. joulukuuta. Kuvan, äänen ja tekstin yhdistelmä upottaa katsojansa yhteen mahdolliseen otantaan kalasatamalaisuudesta ja kalasatamalaisten kotien tunnelmasta.

Projektin toteuttaa Helsingin Kaupunginteatterille nelihenkinen joukko eri alojen taiteilijoita. Mukana ovat kuvataiteilija Sofi Häkkinen, muusikko ja äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen sekä teatterintekijät Janne Puustinen ja Laura Ikonen, jotka yhdessä vastaavat sekä materiaalin keruusta että valmiin teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

”Alueen asukkaat ovat rohkeasti avanneet meille kotiensa ovia ja ottaneet meidät avosylin vastaan haastavista ajoista huolimatta. Olemme päässeet kokemaan huikeita sukelluksia Kalasatamassa asuvien ihmisten arkitodellisuuteen, ja nyt odotamme innolla, että pääsemme tiivistämään ytimen tuosta kaikesta myös yleisön nähtäville”, projektin taiteilijat hehkuttavat.

Installaatio on nähtävissä kauppakeskus REDI:in ensimmäisessä kerroksessa, Skönen puolella tavaratalo Tokmannia vastapäätä sijaitsevassa liiketilassa 2.–13.12.2020 arkisin klo 15–20 ja viikonloppuisin kello 12–17 (Hermannin rantatie 5). Itsenäisyyspäivänä 6.12. installaatio on suljettu.