Tulevaisuuden Itä-Helsinkiä suunnitellaan ja rakennetaan nyt – verkkotilaisuus 16., 17. ja 19. marraskuuta

Uutta Helsinkiä
19. marraskuuta 2020
Itä-Helsinkiin on suunnitteilla ja rakenteilla paljon. Ajankohtaiset hankkeet ovat kattavasti esittelyssä klo 17.00 alkavissa Uutta Itä-Helsinkiä –illoissa. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni Itä-Helsingin asukas tulisi mukaan verkkoon keskustelemaan alueen kehittämisestä.

Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuudessa on kolme iltaa.  

• Maanantaina 16.11. Herttoniemi, Vartiokylä, Myllypuro, Mellunkylä, Kontula, Vesala, Kulosaari 

• Tiistaina 17.11. Vuosaari ja Vartiokylänlahti 

• Torstaina 19.11. Laajasalo, Kruunuvuorenranta ja merellinen Itä-Helsinki 

Maanantaina16. marraskuuta esitellään muun muassa Itä-Helsingin keskusta -kilpailun tulokset ja kerrotaan, miten työ jatkuu. Kansainvälisessä ideakilpailussa saatiin innostavia ja toteuttamiskelpoisia ideoita Itäkeskuksen ympäristöön. Näyttää siltä, että osaa alueesta voidaan nopeastikin ryhtyä suunnittelemaan tarkemmalla tasolla.  

Mellunkylässä tapahtuu paljon. Kontulan ostari uudistuu vaiheittain kilpailun pohjalta. Mellunmäen keskustaan suunnitellaan Vantaan ratikan päätepistettä. Ajankohtaista juuri nyt ovat lisäksi täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet Kontulaan ja Mellunmäkeen sekä Aarteenetsijäntien ja Kontulan pelastusaseman asemakaavat.   

Tiistaina17. marraskuuta katse kääntyy Vuosaareen ja Vartiokylänlahden alueelle. Vuosaaressa on useita suunnitelmia, joihin toivotaan juuri nyt kaupunkilaisten palautetta. Näitä ovat Hallkullanniemi ja Nuottasaari Uutelassa, Nordsjön kartanon ympäristö sekä Satamakaaren teknisen huollon alue. 

Torstaina 19.marraskuuta vuorossa ovat Laajasalo ja Kruunuvuorenranta ja merellisen Itä-Helsingin kehittäminen, kuten rantareitin opastus. Laajasalossa illan painopiste siirtyy suunnittelusta rakentamiseen, kun illassa kerrotaan Kruunusillat raitiotien ja Laajasalontien rakentamisesta ja aikataulutusta. Lisäksi esitellään ensi vuonna alkava Yliskylänlahden asemakaava. 

Verkkotilaisuuteen voi osallistuakotisohvalta 

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.  

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät pitävät tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä chattiin myös englanniksi. Iltojen tallenteet tuotetaan verkkosivulle suomeksi tekstitettyinä kahden viikon kuluessa tilaisuudesta. Tällaista tilaisuustallenteen saavutettavuutta lisäävää tekstitystä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa kaupunkiympäristön toimialalla. 

Jokaisen illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkit löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotilaisuus. 

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 12.11. saakka.