Tervetuloa Koillis-Helsingin verkkotilaisuuteen kuulemaan ajankohtaisista suunnitelmista 9.12.

Malmi
09. joulukuuta 2020
Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta. Tulevaisuudessa erityisesti Malmi muuttuu ja tiivistyy. Koillis-Helsingin eli Malmin, Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan ajankohtaiset suunnitelmat ovat esittelyssä klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –tilaisuudessa 9. joulukuuta. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni koillisen asukas osallistuu tilaisuuteen. Tervetuloa mukaan!

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta. Tulevaisuudessa erityisesti Malmi muuttuu ja tiivistyy. Raideyhteydetparanevat, kun Viikin-Malmin pikaraitiotietä suunnitellaan ja Raide-Jokeria jorakennetaan. Koillis-Helsingin eli Malmin, Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan ajankohtaiset suunnitelmat ovat esittelyssä klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –tilaisuudessa 9. joulukuuta. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, ettämahdollisimman moni koillisen asukas tulee mukaan keskustelemaan alueesta.  

Illan aikana kuullaan kaavoituksesta,kaduista, puistosta ja ratikoista 

Tilaisuudessa esitellään monipuolisestisitä, kuinka Koillis-Helsinki muuttuu uusien asuin- ja liikerakennusten myötäja miten kadut sekä viheralueet kohenevat.   

Malmilla tapahtuu paljon. Malmin keskustalle onvalmistunut visiotyö, jonka pohjalta Malmia lähdetään kehittämään elinvoimaisena kaupunginosakeskuksena. Viima-ratikan, eliViikin-Malmin pikaratikan, suunnitelmat ovat tarkentuneet mm.pysäkkien sijaintien ja nimien osalta. Malminentisen lentokentän alueella on useita ajankohtaisia katu- jakorttelisuunnitelmia, ja myös Lentoasemanpuiston ideakilpailun satoaesitellään. Uimareita kiinnostaa varmasti myös Malmin uimahallin suunnitelmat. Uimahallia on tarkoitus laajentaa japarantaa pysäköintiä. Malmin asiat saavat tilaisuudessa reilun tunnintilaa esittelyille ja keskustelulle kello 17–18.  

Tilaisuuden toisella tunnilla esitellään Viikin,Pukinmäen, Puistolan,Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilanasioita. Esittelyssä on esimerkiksi Pihlajamäenostari, jonne suunnitellaan ostarin eteläisen osan tilalle uusi liikerakennusja asuinrakentamista.  Malmin ja Pukinmäen katu- ja viheralueiden nykytila ja parantamistarpeet onkartoitettu ja siihen liittyvä yleisten alueiden suunnitelmaa esitellään. Tilaisuudessa kuulemme myös ajankohtaisetkuulumiset kaavahankkeista kuten Pukinmäen Säterinportti 3 ja Säterintie 7–9 suunnitelmista. Tilaisuudessaesitellään myös Helsingin omaa asuntotuotantoa  Fallkullan kiilaanTapanilassa. 

Verkkotilaisuuteen voit osallistua kotisohvalta  

Osallistuminen on helppoa – mukaan pääset omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.    

Tilaisuudessa Helsingin kaupungintyöntekijät pitävät tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista.Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta.Kysymyksiin on vastaamassa kaupunkiympäristönasiantuntijoita. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta voit kirjoittaakysymyksiä chattiin myös englanniksi tairuotsiksi.   

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsinginkaupungin  verkkosivulta  hel.fi/asukastilaisuudet kohdasta 9.12. Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus. Tervetuloa mukaan! 

Kysymyksiä iltaan voit esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 3.12. saakkaosoitteessa  kerrokantasi.hel.fi/ukh2020-2.