Jätkäsaareen valmistui loppuvuonna Wood City -toimistorakennus, jalkapallohalli ja useita kerrostaloja

Jätkäsaari
21. joulukuuta 2020
Jätkäsaaren rakentaminen alkoi toden teolla vuonna 2009 ja 2010-luvun aikana alueelle valmistui yhteensä 5 120 asuntoa. Rakentaminen on jatkunut kiivaana myös 2020-luvulle tultaessa ja tänä vuonna Jätkäsaaressa käynnistyi 260 asunnon rakentaminen. Joulukuun alussa rakentaminen oli käynnissä yhteensä 17 tontilla.

Jätkäsaaren rakentaminen alkoi toden teolla vuonna 2009 ja 2010-luvun aikana alueelle valmistui yhteensä 5 120 asuntoa. Rakentaminen on jatkunut kiivaana myös 2020-luvulle tultaessa ja tänä vuonna Jätkäsaaressa käynnistyi 260 asunnon rakentaminen. Joulukuun alussa rakentaminen oli käynnissä yhteensä 17 tontilla.

Lähivuosien tavoitteena on 800 asunnon rakentamisen aloitus Jätkäsaareen vuosittain. Alueen asuinrakennuksista on valmistunut nyt noin puolet ja Jätkäsaaren asukasmäärä ylittikin 10 000 asukasta loppuvuonna 2020. Vuoteen 2030 mennessä määrä vielä kaksinkertaistuu, sillä silloin asukkaita on yhteensä noin 20 000. Valmiina Jätkäsaaresta tulee keskikokoisen suomalaiskaupungin kuten vaikkapa Haminan tai Naantalin kokoinen.

Koronavirusepidemia ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt laajasti Jätkäsaareen rakentuvien kohteiden valmistusaikatauluissa. Jätkäsaareen on valmistunut kesän jälkeen jälleen seitsemän uutta kerrostaloa. Syksyllä valmistuneet asuinkohteet ovat osoitteissa Kuubankatu 3, Karibianranta 4, Bermudankatu 1, Karibiankuja 4, Atlantinkatu 13, Bahamankatu 4 ja Livornonkatu 7.

Tänä syksynä valmistui myös Wood Cityn toimistorakennus eli Supercellin pääkonttori. Työntekijät muuttavat rakennukseen vuoden 2021 alussa. Lisäksi jalkapalloseura PPJ:n hallihanke Jätkäsaaren liikuntapuistoon valmistui marraskuussa.

Kuva: JalkapalloseuraPPJ:n kuplahalli valmistui marraskuussa 2020 (Antti Pulkkinen)

Vuonna 2021valmistuu muun muassa Atlantinsilta sekä puistoja

Vuonna 2021 Jätkäsaaressa jatkuu Atlantinsillan rakentaminen ja sen urakka valmistuu arviolta toukokuussa. Sen jälkeen raitiovaunuliikenne aloittaa liikennöinnin Atlantinkadulla ja Atlantinsillalla. Hyväntoivonpuiston pohjoisosa on valmistunut pääosin kesällä 2020, mutta puiston pohjoisosan viimeinen reuna rakennetaan 2021. Samalla valmistuu esirakentaminen Hyväntoivonpuiston eteläosassa. Puistoista myös Saukonpaadenpuiston loppuosan rakentaminen on käynnissä ja puisto valmistuu ensi keväänä.

Jätkäsaaren L3-makasiinin ideakilpailun kilpailuaika päättyi syyskuun 2020 lopussa. Kilpailuehdotusten arviointi on parhaillaan käynnissä. Tällä hetkellä L3-makasiinissa toimii syksyllä avannut HUS:n koronatestauspaikka. Myös Jätkäsaaren Palvelukortteleiden asemakaava on saanut lainvoiman ja asuntorakentaminen kortteleissa käynnistyy keväällä 2021. Samoin ensi vuonna käynnistyy asuntorakentaminen Melkinlaiturin alueella.

Helsingin kaupunkiinvestoi Jätkäsaareen lähes puoli miljardia euroa

Helsingin kaupunki investoi Jätkäsaareen vuosina 2008-2020 yhteensä noin 270 miljoonaa euroa. Lisäksi tulevia investointeja on tulossa noin 200 miljoonan euron edestä. Lähiaikojen suurimpia infrarakentamiskohteita ovat ensi vuonna valmistuvat Atlantinsilta ja Saukonpaaden puisto.