Kohti Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskusta - Mitä tapahtuu Myllypuron alueen sosiaali- ja terveyspalveluissa?

Myllypuro
15. tammikuuta 2021
Myllypuron terveysaseman remontti valmistuu tammikuussa 2021. Kontula terveysasemaa remontoidaan keväällä 2021. Myllypurossa otetaan käyttöön laajat aukioloajat syksyllä 2021. Kontulan ja Kivikon terveysasemat pysyvät tutuilla paikoilla loppuvuoteen 2025.

Myllypuron terveysaseman remontti valmistuu tammikuussa 2021. Kontula terveysasemaa remontoidaan kevällä 2021. Myllypurossa otetaan käyttöön laajat aukioloajat syksyllä 2021. Kontulan ja Kivikon terveysasemat pysyvät tutuilla paikoilla loppuvuoteen 2025.

Järjestämme jälleen sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä asukastilaisuuksia heti, kun koronatilanne sen sallii.  Palvelujen aktiivinen kehittäminen asiakkaiden parhaaksi jatkuu Myllypuron alueella myös lähivuosina

Myllypuronremontti valmistuu

Myllypuron terveysaseman remontti ei tuo enää muutoksia palveluihin alkuvuonna 2021. Remontti voi kuitenkin aiheuttaa vielä jonkin verran häiriötä asiakkaille. Viimeiset korjaukset rakennuksessa tehdään tammikuussa 2021.

Kontulanremontti alkaa

Kontulan terveysaseman remontti alkaa maanantaina 18.1.2021 ja se valmistuu arviolta huhtikuun loppupuolella.

Terveyasemalla ei toteuteta alun perin kaavailtua laajaa remonttia, koska rakennus puretaan vuoden 2025 jälkeen. Rakennuksessa tehdään tätä ennen kuitenkin pienimuotisia korjaustöitä, joilla tiloista halutaan tehdä terveellisemmät ja turvallisemmat sekä asiakkaille että ammattilaisille.

Kontulan terveysaseman palvelut toimivat normaalisti remontin ajan. Pahoittelemme muutostöistä aiheutuvaa mahdollista häiriötä.

Laajemmataukioloajat syksyllä

Tämän vuoden alkuun kaavaillut laajemmat aukioloajat (arkisin klo 7-20) Myllypuron terveyasemalla toteutuvat syksyllä 2021. Myllypuron terveysasema on tällä hetkellä auki arkisin klo 8-16.

Aikataulun muuttumiseen vaikuttavat koronaepidemia sekä keväällä käyttöönotettavat Maisa- ja Apotti-järjestelmät. Maisa on asiakkaille tarkoitettu sähköisen asioinnin kanava. Apotti on ammattilaisten käyttämä uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä.

Nuortensosiaalipalvelut Myllypuroon

Aukioloaikojen lisäksi toinen muutos palveluissa syksyllä 2021 on nuorten sosiaalipalvelujen muutto Kontulasta Myllypuron terveysasemalle.

Kontulanja Kivikon palvelut tutuilla paikoillaan vuoteen 2025

Kontulan terveysaseman palvelut pysyvät nykyisessä osoitteessaan Ostoskuja 3 vähintään loppuvuoteen 2025 asti. Kontulan palvelut siirtyvät Myllypuroon, kun Myllypuron terveysaseman laajennus valmistuu. Laajennusrakentaminen Myllypurossa alkaa arviolta vuonna 2023.

Kontulassa tullaan tarjoamaan myös vuoden 2025 jälkeen lähipalvelupisteessä joitain sosiaali- ja terveyspalveluja. Tulevien palvelujen sisältöä ja osoitetta ei vielä tiedetä varmasti. Tavoitteena löytää uudet tilat läheltä nykyistä terveysasemaa.

Myös Kivikon terveysaseman palvelut pysyvät tutussa rakennuksessa (Kivikonkaari 21), siihen asti kunnes Myllypuron laajennus valmistuu, eli loppuvuoteen 2025.    

Laaja palveluvalikoima

Myllypuron tuleva terveys- ja hyvinvointikeskus tulee tarjoamaan terveysasemapalvelujen lisäksi esimerkiksi aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoidon palveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja. 

Tuleva terveys- ja hyvinvointikeskus palvelee Myllypuron Kontulan ja Kivikon lisäksi Mellunkylän, Vartiokylän ja Östersundomin asukkaita.

Voit antaa palautetta Myllypuron alueen sosiaali- ja terveyspalveluista osoitteessa www.hel.fi/palaute