Maatullin koululle, päiväkodille ja leikkipuistolle uusi rakennus- kommentoi arkkitehtuurikilpailun ehdotuksia

Uutta Helsinkiä
29. tammikuuta 2021
Tapulikaupunkiin rakennetaan uusi koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakennus Maatullin ala-asteen koulun paikalle (Kimnaasipolku 5) . Rakennuksen suunnittelu on käynnistynyt arkkitehtuurikilpailulla.  Kilpailuehdotukset ovat nyt kommentoitavana verkossa.

Tapulikaupunkiin rakennetaan uusi koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakennus Maatullin ala-asteen koulun paikalle (Kimnaasipolku 5).

Rakennuksen suunnittelu on käynnistynyt arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuehdotukset ovat nyt kommentoitavana verkossa.

Kysely on kaikille avoin. Vastausaika on 29.1.-19.2.2021.

Siirry verkkokyselyyn https://kerrokantasi.hel.fi/maatulli

Arkkitehtuurikilpailu on tarkoitus ratkaista maaliskuun 2021 aikana ja rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2024.

Uuden rakennuksen tilat korvaavat Maatullin ala-asteen ja päiväkoti Mintun huonokuntoiset tilat, joista siirrytään Suuntimopuiston väistötiloihin jo syksyllä 2021. Hanke korvaa myös leikkipuisto Tapulin väliaikaiset tilat ja päiväkoti Neilikan nykyiset tilat.

Uudet tilat tulevat palvelemaan noin 940 oppijaa, joista 240 on varhaiskasvatuksen puolella. Koulun toiminta laajenee, siellä voi suorittaa koko perusopetuksen oppimäärän (luokat 1-9).

Monipuolinen asukaskäyttö mahdollistaa tilojen hyödyntämisen myös iltaisin ja viikonloppuisin laajentaen alueen palvelutarjontaa asukkaille.

Kyselyn vastaukset kootaan arkkitehtuurikilpailun tuomariston käyttöön ja tiedoksi jatkosuunnittelua varten.

Lisää tietoaarkkitehtuurikilpailusta