Hernesaaren esirakentaminen jatkuu talvitauon jälkeen

Uutta Helsinkiä
22. maaliskuuta 2021
Hernesaaren itärannalla jatketaan esirakentamista talvitauon jälkeen viikolla 13.

Hernesaarenitärannalla jatketaan esirakentamista talvitauon jälkeen viikolla 13.

Hernesaaren itärannan uusi asuinalue rakennetaan osin meritäytölle. Kesällä 2020 aloitettua merenpohjan ruoppausta ja täyttöä sekä lumenkippauslaiturin rakentamista jatketaan talvitauon jälkeen viikolla 13.

Aluetta täytetään louheella, joka tuodaan meriteitse proomuilla Vuosaaresta ja kuorma-autoilla Jätkäsaaresta ja muista kaupungin rakennuskohteista. Louhetta kuljetetaan kuorma-autolla arkisin kello 7–22. Vuosaaresta kuljetuksia voi tulla myös muina ajankohtina.

Lisääntyneen kuorma-autoliikenteen lisäksi urakasta ei aiheudu Hernesaaren alueen asukkaille eritystä häiriötä. Alueen kulkureitit ja julkisen liikenteen pysäkit säilyvät nykyisillä paikoillaan urakan aikana.

Veneilyreitteihin ei ole tulossa muutoksia. Pienveneilijöiden on kuitenkin syytä noudattaa tarkkaavaisuutta työkohteiden läheisyydessä veneillessään. Veneilijöiden on pidettävä vähintään 150 metrin varoetäisyys työkalustoon.

Hernesaaren itärannan esirakentaminen alkoi vuonna 2020 ja päättyy tammikuussa 2022. Ruoppaus- ja täyttötyöt ajoittuvat vuosille 2020–2021.