Jätkäsaaren Atlantisilta avautuu toukokuussa, mutta Hyväntoivonpuiston osat yhdistävä silta viivästyy

Jätkäsaari
24. maaliskuuta 2021
Länsisatamankadun ylittävää siltaa varten on jo tehty rakenteita Hyväntoivonpuiston valmiilla puolella. Kuva: Rauno Hietanen
Jätkäsaaren katujen rakennus jatkuu kohti etelää. Alueen asukkaat ovat tottuneet jatkuvaan muutokseen. Viimeisimpänä uudistuksena katukuvassa on ollut Atlantinkadun eteläosan valmistuminen.

Toukokuun alussa 2021 luvassa on Atlantinsillan avautuminen liikenteelle sekä uusien raitiovaunuosuuksien käyttöönotto. Silloin raitiolinjat kiertävät koko Jätkäsaaren, täydentäen jo entuudestaan hyvät kulkuyhteydet keskustaan.

Monet seuraavat uteliaina, tuleeko mahdollisen satamatunnelin suunnittelu etenemään kaupunginvaltuuston tuoretta periaatepäätöstä pidemmälle. Toteutuessaan tunneli laskisi liikennemääriä Länsisatamankadulla ja vähentäisi raskaan liikenteen haittavaikutuksia Tyynenmerenkadulla – aihe, josta toisinaan valitetaan myös kaupungin suuntaan.

Helsingin kaupungin liikennesuunnittelija Teemu Vuohtoniemen mukaan negativiinen palaute tulee pääosin netin kautta, mikä on ymmärrettävää. Kaupungin järjestämissä asukastilaisuuksissa, kasvokkain kohdaten, liikennejärjestelyistä annetaan suunnittelijoille myös kiitosta.

”Liikennesuunnittelun haastavin osuus on eri liikkujien tarpeiden huomioiminen ja yhteensovittaminen”, Vuohtoniemi toteaa.

Koska Jätkäsaaren rakentaminen on riippuvainen kaupungin budjetista, näkyvät koronan vaikutukset nyt joidenkin töiden viivästymisenä.

Määrärahojen kutistuminen tarkoittaa entistä tiukempaa priorisointia, ja tästä konkreettinen esimerkki on Hyväntoivonpuiston yhdistävän sillan, eli ”Rokkiporkkana kakkosen” rakentamisen lykkääntyminen.

”Rakentaisimme mielellämme enemmänkin, mutta nyt tehdään välttämättömät asiat”, konsulttiyritys Rambollin projektipäällikkö Juha Kivimäki summaa. Työt kuitenkin etenevät ympäri saarta.

Alueen rakentamisessa on pysytty tähän asti erinomaisesti aikataulussa, vaikka kyseessä on todellinen jättiurakka.

 

Teksti: Milla Palkoaho
Jutun kuvassa näkyvää Länsisatamankadun ylittävää siltaa varten on jo tehty rakenteita Hyväntoivonpuiston valmiilla puolella. Kuva: Rauno Hietanen
Artikkeli on julkaistu alun perin Jätkäsaari-Ruoholahti -lehdessä 18.3.2021.
Voit tutustua lehteen tästä linkistä:
https://www.ruoholahdensanomat.fi/