Leikkipuisto Mellunmäkeen suunnitteilla iso remontti

Mellunkylä
02. kesäkuuta 2021
Yksityiskohta suunnitelmakartasta

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 1.6. kokouksessaan puistosuunnitelman Leikkipuisto Mellunkylän laajaa remontointia varten.

Tavoitteena on parantaa leikkipaikan toimintoja ja palveluita. Puistoa käsitellään kokonaisuutena ja toteutuksessa pyritään kaupunkikuvallisesti laadukkaaseen lopputulokseen. Alueelle rakennetaan aidattu tekonurmipintainen pienpelikenttä, mikä mahdollistaa myös alueen käytön laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Nykytilanteessa leikkipuisto Mellunmäki on pääosin 1980-luvun asussaan, ja tarvitsee peruskorjausta. Osa leikkivälineistä, kalusteista ja toiminnoista, kuten kahluuallas, vaativat kunnostustoimia. Kasvillisuus ja maasto ovat osittain kuluneet, ja oleva leikkipuistorakennus on huonokuntoinen.

Kahluuallas säilyy

Leikkipuiston metsäistä tunnelmaa ja identiteettiä vahvistetaan säilyttämällä huomattava määrä puustoa ja valitsemalla teemaan sopivia pintamateriaaleja ja leikkivälineitä. Pienten ja isompien lasten leikkialueet muotoillaan uudelleen käyttäen pyöreää muotoilua.

Kahluualtaan perusmuotoilu säilyy entisellään mutta sen asfalttipäällyste uusitaan. Altaan pohjoispuolelle rakennetaan uusi puoliympyränmuotoinen terassi, johon sijoitetaan oleskelua. Altaan ja terassin ympäristöä ympäröivät reunoilta uudet pensasistutukset. Lisäksi puistoon istutetaan muutamia uusia lehtipuita.

Suunnitelman rakennuskustannukset ovat noin 811 000 euroa. Puiston remontti voitaisiin toteuttaa vuosina 2022 - 2023.

Leikkipuisto Mellunmäen suunnitelmapiirros