Kauppakeskus Redin uusin taideteos Nereidi julkistettiin

Kalasatama
03. kesäkuuta 2021

Taiteilija H C Bergin teos Nereidi julkistettiin keskiviikkona 2. kesäkuuta kauppakeskus Redin edustalla. Nereidi on seitsemän metriä korkea veistos, joka ottaa vastaan kaupunkikeskukseen etelästä tulevat kävijät. Teos koostuu kahdesta osasta: Nereidi-hahmosta ja sen aalto-jalustasta.

”REDIn Nereidi on Teos, joka on jatkuvassa muutoksessa ja joka haluaa herättää katsojassa mielikuvia tämän päivän elämästä sekä antaa myös häivähdyksen antiikin ajan mytologiasta ja merellisyydestä. Nereidi herättää uteliaisuuden ymmärtää enemmän itsestämme ja subjektiivisesta todellisuudestamme. Taideteos ei etäännytä tai jätä kylmäksi, kun liikumme sen ympärillä, vaan vangitsee ja kuljettaa katseen. Se houkuttelee meidät ottamaan osaa ajallisesti moniulotteiseen verkkoon, jossa kuva, ajatus ja tuntematon kietoutuvat toisiinsa.” taiteilija H C Berg kuvailee teosta rakennusliike SRV:n kotisivuilla.

SRV sitoutui Helsingin kaupungin kanssa solmimassaan Kalasataman keskuksen sopimuksessa hankkimaan kauppakeskuksen yhteyteen taidetta. Nyt julkistettu Nereidi on näistä taideteoksista viimeinen. Redin taideteokset ovat osa Kalasataman ympäristötaidetta.

Kuva: Aki Rask