Elinkeinojaosto päätti tonttivarauksesta Suvilahti Event Hub -tapahtumakeskuksen suunnittelua varten

Kalasatama
22. kesäkuuta 2021
Helsinki haluaa kehittää Suvilahden alueesta ympärivuotisen, kansainvälisesti erottuvan ja pysyvän tapahtuma-alueen. Kuva: Virpi Peltola

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi kokouksessaan 21. kesäkuuta Kalasataman Suvilahdesta alueen tapahtumakeskuksen ja muun toimitilarakentamisen suunnittelua varten Suvilahti Event Hub Oy:lle. Nyt tehty tonttivaraus on jatkoa aiemmalle kehittämisvaraukselle, ja se on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Helsinki haluaa kehittää Suvilahden alueesta ympärivuotisen, kansainvälisesti erottuvan ja pysyvän tapahtuma-alueen. Festivaalien lisäksi Suvilahdessa halutaan tulevaisuudessa järjestää myös pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia sekä liikkumis- ja harrastetapahtumia.

Elinkeinojaosto myönsi kesäkuussa 2020 alueen kehittämisvarauksen Suvilahti Event Hub Oy:lle. Nyt elinkeinojaosto päivitti varauksen tonttivaraukseksi, jonka aikana hankkeen suunnitelmat saatetaan loppuun ja valmistellaan myös tontinluovutusta päätöksentekoon.

Tonttivarauspäätöksen yhteydessä elinkeinojaosto hyväksyi yksimielisesti vastaehdotuksen, jonka mukaan Suvilahti DIY skeittipuiston toiminta on tärkeää säilyttää mahdollisimman keskeytymättömänä ja toiminnallisesti parhaassa mahdollisessa paikassa. Sijoituspaikan valinnassa ja suunnittelussa tulee tehdä yhteistyötä skeittipaikan aktiivien kanssa.

Suvilahti Event Hub -hanke on yksityisrahoitteinen kiinteistöhanke, joka sisältää yleisötapahtumille sekä elokuva- ja tv-tuotannoille soveltuvat tapahtuma- ja oheistilat, toimisto- ja office hub tiloja, hotellin sekä ravintola- ja galleriatiloja.

Hankkeen alustava toteutusaikataulu on 2022–2025. Rakentamisen aikataulu riippuu muun muassa asemakaavoituksen aikataulusta.