Kirjastoauto saapuu Kruunuvuorenrantaan

Kruunuvuorenranta
25. elokuuta 2021
Kirjastoauto Maarit Hohterin kuvaamana.

Säännölliset torstaipysäkit käynnistyvät syyskuun alussa.

Kruunuvuorenranta on uusi asuinalue, jonka asukkaat ovat toivoneet kirjastoauton palveluja. Kirjastoauto alkaa vierailla 2.9.2021 alkaen Kruunuvuorenrannassa torstaisin klo 15.55–16.25. Pysähdyspaikka on Hopeakaivoksentien eteläpäässä.

Korona-aikaan kirjastoautoon pääsee kaksi henkilöä tai perhettä kerrallaan, jotta turvavälit säilyisivät asiakkaiden ja henkilökunnan välillä.

”Autoissa on mukana noin 3 500 kirjaa kerrallaan, ja Pasilassa meillä on noin 25 000 kirjan kokoelma. Sieltä täytämme autoja ennen reittejä. Pääosa aineistosta on lasten ja nuorten aineistoa, aikuisille on jonkin verran kaunokirjallisuutta”, kertoo kirjastoautopalveluista vastaava kirjastonjohtaja Mari Luolamaa.

Kirjastoautoihin voi myös tilata materiaalia kirjastojen yhteisestä kokoelmasta. Kirjastoautosta lainattua materiaalia voi palauttaa kaikkiin Helmet-kirjastoihin.

Kirjastoautot palvelevat kaikkia

Kirjastoautotoiminta on suuntautumassa entistäkin enemmän lukemisen edistämiseen.

”Painotamme enenevässä määrin alueita, joissa asuu paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia ja perheitä. Päivisin pyrimme tavoittamaan myös kotona olevia vanhempia lapsineen esimerkiksi erilaisten kerhojen kautta. Normaaliaikana vierailemme myös erilaisissa kaupunginosajuhlissa, festareilla ja kirjamessuilla”, Mari Luolamaa kuvailee.

Helsingillä on kaksi kirjastoautoa Skidi ja upouusi Stoori, jotka molemmat ovat lasten ja nuorten kirjastoautoja. Aamupäivisin autot kiertävät Helsingin kouluja, päiväkoteja ja leikkipuistoja. Iltaisin autot kiertävät iltareiteillä, jotka on koottu paikoista, joista on pitkä tai hankala matka kivijalkakirjastoihin.

 

Kirjastoautojen reitit löytyvät: Aikataulut | Helmet. Myös aamun pysäkit ovat kaikille avoimia.

Kuva: Maarit Hohteri