Nordsjön kartano myynnissä – tarjoukset tehtävä 13.9. mennessä

Vuosaari
30. elokuuta 2021

Vuosaaressa sijaitseva historiallinen Nordsjön kartano on nyt myynnissä. 1800-luvulla rakennettu päärakennus on peruskorjattu 1990-luvulla, ja on ollut tyhjillään päiväkodin muuttaessa pois vuonna 2015. Rakennus myydään tarjousten perusteella avoimena huutokauppana. Tarjouksen tehneiden tulee esittää ennen kaupantekoa toimintasuunnitelma, joka on asemakaavan käyttötarkoituksen mukainen.

Suojelumääräykset huomioitava muutostöissä

Kokonaisalaltaan noin 500 neliömetrin päärakennuksen vanhimmat osat ovat 1800-luvun alkupuolelta. Arkkitehti Waldemar Aspelinin piirustusten mukainen laajennus valmistui vuonna 1897. Rakenteet ja talotekniikka on peruskorjattu 1990-luvun alkupuolella. Kaupassa tulee mukaan myös kivirakenteinen maakellari.

Rakennukset ovat suojeltuja, joka tulee huomioida muutostöitä suunnitellessa. Terassit tai muut pienimuotoiset rakenteet ovat kuitenkin sallittuja, mikäli ne liittyvät toimintaan ja sopivat kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön.

Rakennukset tarkoitettu palvelutoimintaan

Rakennuksen käyttötarkoitus on palvelutila, joten se ei salli asumista. Kartanoa ympäröivä puistoalue on kaikille avoin, joten kaupunki toivoo tarjouksia tahoilta, joiden toiminnassa tämä on huomioitu. Toimintasuunnitelma tulee toimittaa saman vuorokauden aikana, kun tarjous on hyväksytty. Tarjouksen hyväksymiseen vaikuttaa tarjotun hinnan lisäksi siis myös kartanon käyttötarkoitus.

Kartanon puistoympäristö säilynyt 1800-lukulaisessa asussa

Kartano sijaitsee reilun 3000 neliömetrin vuokratontilla kulttuurihistoriallisesti merkittävässä puistoympäristössä. Ympäröivä puisto on säilynyt 1800-luvun asussa, ja se on kunnostettu vuosina 2008-2010. Alustava arvio tontin vuosivuokrasta on tällä hetkellä noin 8287 euroa. Lopullinen vuokra määräytyy käyttötarkoituksen mukaisesti. Tontin vuokra-aika on noin 30 vuotta.

Rakennuksen tarkemmat tiedot sekä ohjeet avoimeen huutokauppaan osallistumisesta löytyvät Huutokaupat.net –sivustolta.

Seuraava esittely järjestetään tiistaina 31.8. kello 14-15. Näyttöön tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse (heidi.autiosuo@hel.fi).