Laajasalon Svanströminpuistossa alkamassa polkujen rakennustyöt

Laajasalo
31. elokuuta 2021

Svanströminpuiston alueella alkavat uuden Mikonpojanpolun rakennus- ja Reiherinpolun parannustyöt. Mikonpojanpolusta tulee kolme metriä leveä, kivituhkapintainen ja valaistu. Reiherinpolkua parannetaan hakkeella Lauri Mikonpojan tien kääntöpaikan pohjoispuolella. Kääntöpaikan eteläpuolella reittiä levennetään kolmemetriseksi, ja sille tulee kivituhkapinta ja valaistus.

Töiden aikataulu ja järjestys

  • Työt alkavat Reiherintien päästä puiden kaadolla. Lisäksi Reiherinpolkua uusitaan Lauri Mikonpojan tien kääntöpaikalle saakka.
  • Seuraavaksi alkavat Mikonpojanpolun rakennustyöt. Svanströmintien päässä polkua tehdään louhintoja ja Lauri Mikonpojan tien päässä polkua metsänraivaustöitä 30.8.–19.9. välisenä aikana. Samalla rakennetaan myös kivituhkakäytävää Renvallinkujan päästä alkaen.
  • Viimeiseksi parannetaan Reiherinpolkua Lauri Mikonpojan tien kääntöpaikan pohjoispuolella. Polulle laitetaan haketta noin 70 senttimetrin leveydeltä.

Lisäksi Mikonpojanpolun varrelle asennetaan roska-astiat ja kaksi penkkiä. Kohtaan, jossa reitti yhdistyy Svanströmintielle, tulee suojatie. Myös Reiherinpolun varrelle tulee penkki. Reitit on sijoiteltu kalliomaaston maisema-arvot ja asukkaiden toiveet huomioiden.

Työt tehdään arkisin klo 7.00–15.00 välisenä aikana. Urakka valmistuu marraskuun 2021 loppuun mennessä.