Kehittyvä kerrostalo -ohjelma mukana arkkitehtuurimuseon Toivoa puusta -näyttelyssä

Uutta Helsinkiä
09. syyskuuta 2021
Puu ja betonitalojen vertailukohteet Kuninkaantammessa

Arkkitehtuurimuseon perjantaina 10.9. avautuva päänäyttely Toivoa puusta käsittelee puuarkkitehtuuria siihen liittyvän toivon näkökulmasta. Moniäänisen ja -taiteisen näyttelyn aikajänne ulottuu puurakentamisen varhaisista saavutuksista tekoälyn tuottamaan tulevaisuuden arkkitehtuuriin.

Näyttelyn kuraattori, kulttuuritoimittaja  Minna Joenniemi on tuonut yhteen kiinnostavan tekijäjoukon, jonka antia näyttelyssä voi ihastella muun muassa rakkauskirjeiden, videoteosten ja musiikin muodossa.

Näyttelyssä on myös mukana Helsingin Kehittyvä kerrostalo -ohjelma, josta esitellään kaksi puurakentamiseen keskittyvää hanketta: Kuninkaantammen puu- ja betonirakentamisen vertailu sekä Oulunkylän Tulevaisuuden puukerrostalo. Kuninkaantammen kohteessa verrattiin betonia ja puuta rakennusmateriaaleina eri näkökulmista, kun taas Oulunkylässä rakennetaan kolme erilaista puukerrostaloa – rankarakenteinen, hybridirakenteinen ja massiivipuurunkoinen – ja vertaillaan näitä suunnittelun, rakentamisen ja asumisen aikana.

Puurakentaminen kiinnostaa

Näyttely toteutetaan ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelman tuella ja se on esillä arkkitehtuurimuseossa 10.9.2021–10.4.2022.

Lisääntyvä kiinnostus puurakentamiseen näkyy Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa mukana olevissa hankkeissa, joista useassa on puu teemana. Jätkäsaaren Kiertotalouskortteli on yhteisöllinen ja hiilineutraali kortteli, joka rakennetaan teollisesti esivalmistetuista puisista CLT-moduuleista, ja julkisivu muurataan kierrätettävistä materiaaleista.

Lisäksi ohjelman puitteissa on alkamassa myös kolme muutakin puurakentamisen hanketta lähivuosien aikana.

Kehittyvä kerrostalo on Helsingin kaupungin ohjelma, jonka tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja.

Lue lisää:

Toivoa puusta -näyttely arkkitehtuurimuseossa

Kehittyvä kerrostalo -ohjelma