Kaupunkiuudistusalueiden Me-kouluissa pureuduttiin tunne- ja vuorovaikutustaitoihin – katso video

Uutta Helsinkiä
21. syyskuuta 2021
Kuvakaappaus videosta jossa oppilaita luokassa opettajan kanssa

Mitä tunne- ja vuorovaikutustaitojen tunneilla opitaan? Entä mikä vertaisvalmennuksessa on parasta? Lapset kertovat sen videolla.

​Kannelmäen peruskoulussa, Laakavuoren ala-asteella Mellunkylässä ja Malmin peruskoulussa on rakennettu useita onnistuneita toimintamalleja lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Video esittelee tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppitunteja, nuorten elämyskurssia, luovaa toimintaa ja vertaisvalmennusta. Kehittämisasiantuntijat avaavat videolla toimintamalleja ja oppilaat kertovat, mikä tunneissa on kivointa ja mitä uutta he ovat oppineet.

Me-koulun toimintamalleja on kehitetty osana Mukana-ohjelmaa, joka oli nuorten syrjäytymistä ehkäisevä ja eriarvoisuutta vähentävä kaupunkistrategiahanke 2017-2021. Ohjelma päättyi toukokuussa 2021.

Mukana-ohjelman loppuvaiheessa huomio kiinnittyi kolmeen ilmiöön, jotka tulevaisuudessa tulee ratkaista: jotka ovat mielen pahoinvointi, nuorisotyöttömyys sekä koronapandemian aikana syntynyt hyvinvointi- ja oppimisvaje. Toimenpiteitä syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi kerääntyi yhteensä 32.

Mukana-ohjelman loppuraportin voit lukea tämän linkin kautta (pdf)

Mukana-ohjelman strategiasivu