Katso video Malminkartanon uusista kuntoportaista – ylhäällä upeat maisemat

Malminkartano-Kannelmäki
22. syyskuuta 2021
Malminkartanonhuipun uudet kuntoportaat

Malminkartanonhuipun kuntoportaille on tehty perusparannus kevään ja kesän aikana. Uudet portaat ovat nykyisiä leveämmät ja turvallisemmat ja ne valmistuvat heinäkuussa 2021.

Videosta näet nousun uusia vankkoja portaita pitkin Malminkartanon huipulle ja ylhäältä palkkioksi avautuvat upeat maisemat Helsingin kattojen ylle.

Kunnostuksessa Malminkartanon täyttömäen vanhat portaat purettiin ja uudet portaat rakennettiin lähes samalle paikalle.

Uudet kuntoportaat leveämmät ja turvallisemmat kuin vanhat. Ensimmäisellä osuudella portaat ovat neljä metriä leveät, muilla osuuksilla leveys on 2,5 metriä. Levähdyspaikat ovat samoilla paikoilla kuin aiemminkin.

Kuntoportaissa on nyt myös valaistus. Valaistus on upotettu portaiden käsijohteeseen niin, että valo osoittaa alaspäin. Korkeusero alimman ja ylimmän portaan välillä on lähes 60 metriä. Portaissa on 347 askelmaa ja portaiden vieressä on sähköinen kävijälaskuri.

Malminkartano on niin sanottu kaupunkiuudistusalue, jonka täydennysrakentamiseen ja uudistamiseen kaupunki tähtää lähivuosina. Malminkartanonhuipun kuntoportaiden kunnostukseen on saatu rahoitusta ympäristöministeriön Lähiöohjelman kautta.

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta