Kannelmäkeen rakennetaan uusi päiväkoti 210 lapselle

Malminkartano-Kannelmäki
23. syyskuuta 2021
Havainnekuva päiväkodista

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt päiväkoti Pelimannin ja Tiu'un uudisrakennuksen rakentamisen Kannelmäkeen. Hankesuunnitelman mukaan päiväkodin rakentamiskustannus on noin 10 miljoonaa euroa.

Uusi päiväkoti rakennetaan Kannelmäen Pelimannintien ympäristöön osoitteeseen Purpuripolku 1. Alueelle suunnitellaan täydennysrakentamista.

Päiväkodin tilat suunnitellaan noin 210 lapselle. Tällä hetkellä päiväkoti toimii 190-paikkaisena kahdessa eri toimipisteessä. Uudisrakennuksessa tulee työskentelemään arvion mukaan noin 40 henkilöä.

Uusi päiväkoti käyttöön elokuussa 2023

Toiminta tiloissa tulee olemaan on varhaiskasvatus- ja esiopetustoimintaa 1–6-vuotiaille. Pienryhmätoiminnan mahdollistavat tilat on suunniteltu monimuotoisiksi. Päiväkodille rakennetaan aidattu ulkoilupiha, joka muodostaa yhdessä sisätilojen kanssa yhtenäisen oppimisympäristön. Suunnittelussa varaudutaan myös tilojen asukaskäyttöön.

Uusi päiväkoti ja sen piha on suunniteltu toteutettavaksi siten, että rakentaminen alkaa kevättalvella 2022 ja tilat saadaan käyttöön elokuussa 2023.

Päiväkodin hankesuunnitelma