Malmin Filpuksenpuisto leikkipuistoineen kunnostukseen

Malmi
06. lokakuuta 2021
Suunnitelmakartta puiston kunnostuksesta

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistain 5.10. kokouksessaan Malmin Filpuksenpuiston kunnostussuunnitelman. Suunnittelualueeseen sisältyy peruskorjattava Leikkipuisto Filpus ja Longinojanpuiston pohjoisosa.

Puistossa sijaitseva vanha leikkipuistorakennus puretaan ja leikkipuiston sisätilat siirtyvät puistoon rajautuvalle idänpuoleiselle tontille rakennettavaan uuteen leikkipuisto- ja päiväkotirakennukseen. Samalla päiväkodin piha laajenee hieman puiston puolelle.

Muutoksen myötä leikkipuiston toimintoja järjestellään uudelleen. Puiston nykyiset kalusteet, leikkivälineet, pinnoitteet ja kasvillisuus ovat paikoin huonokuntoisia ja kaipaavat uusimista ja kunnostamista.

Puistosuunnitelman tavoitteena on luoda Leikkipuisto Filpuksesta ja Filpuksenpuistosta toimiva, turvallinen, viihtyisä ja tilallisesti ehyt kokonaisuus. Alue liittyy myös puiston eteläpuolelle Longinojanpuistoon suunniteltuihin toiminta- ja viheralueisiin.

Kalusteet ja varusteet uusitaan, uusi peliareena rakennetaan

Leikkipuisto peruskorjataan omaleimaiseksi ja monipuoliseksi leikkipaikaksi, jonka maisemallisena perusajatuksena on seikkailuhenkinen luontoteema. Suurin osa nykyisistä kalusteista, varusteista ja leikkivälineistä poistetaan ja korvataan uudella, eri ikäisille lapsille ja nuorille sopivalla välineistöllä.

Betoninen kahluuallas säilytetään ja kunnostetaan. Pohjoisosaan rakennetaan uusi peliareena heittokoreineen. Suunnitelmaan sisältyvät myös uudet penkit ja pöytäryhmät sekä pyörätelineet.

Alueen pintamateriaaleja korjataan ja uusitaan. Huonokuntoisia puita ja pensaita poistetaan. Puiston vehreä yleisilme kuitenkin säilytetään ja poistettavaa kasvillisuutta korvataan uusilla pensas- ja puuistutuksilla. Puiston valaistus uusitaan.

Puistosuunnitelman rakennuskustannukset ovat noin 800 000 euroa. Puisto rakennetaan vuosien 2022-2023 aikana.

Puistosuunnitelman suunnitelmapiirustus kokonaisuudessaan