Itäkeskuksen aluetta kehitetään, suunnitteluperiaatteiden luonnosta voi kommentoida verkossa

Raide-Jokeri
18. lokakuuta 2021

Helsingin kaupunki kehittää Itäkeskuksen aluetta, ja tulevaisuudessa muuttuu eniten alueen keskusta. Kaupunki on tehnyt kaksi alustavaa suunnitelmaa Itäkeskuksen alueesta: Itäkeskuksen ja sen ympäristön suunnitteluperiaatteet ja Keskustakortteleiden ja pääväylien alustava suunnitelma. Suunnitelmista kaivataan nyt asukkaiden näkemyksiä. Palautetta voi antaa Kerrokantasi-verkkokyselyssä 12.11. asti.

Suunnitteluperiaatteissa määritellään muun muassa alueen täydennysrakentamista eli sitä, mihin voidaan rakentaa lisää. Lisäksi suunnitteluperiaatteissa kerrotaan alueella liikkumisesta, viheralueista ja muista julkisista kaupunkitiloista eli esimerkiksi aukioista ja kävelykaduista. Itäkeskuksen suunnitteluperiaatteet perustuvat Helsingin yleiskaavaan ja aikaisempaan kilpailuun Itä-Helsingin keskustasta. Kilpailu ratkaistiin vuonna 2020

Tällä hetkellä suunnitellaan tarkemmin Itäkeskuksen keskustan aluetta, joka sijaitsee Itäväylän päällä ja sen vieressä. Samaan aikaan suunnitellaan pääväylien eli Itäväylän, Kehä I:n ja Meripellontien liikennettä.

Itäkeskuksen alueen suunnittelussa tärkeitä tavoitteita ovat mm. suunnitella kaupunkia ilmastoviisaasti, täydennysrakentaminen, keskustan muuttaminen kaupunkimaiseksi ja viihtyisäksi, parantaa jalankulkijan mahdollisuuksia ja viheralueita.

Kerro mielipiteesi suunnitelmasta verkossa 12.11. mennessä

Lisätietoa suunnitelmasta löytyy Kerrokantasi -verkkokyselystä. Tutustu aineistoon ja kerro mitä mieltä olet suunnitelmista osoitteessa: kerrokantasi.hel.fi. Kysely on auki 12.11. asti.

Mitä suunnittelussa tapahtuu seuraavaksi?

Kaupungin suunnittelijat työstävät suunnitteluperiaatteet valmiiksi talvella 2022. Siihen liitetään lisäksi suunnitelma keskustakortteleista. Tämän jälkeen kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy suunnitteluperiaatteet. Hyväksymisen jälkeen kaupunki jatkaa suunnittelua ja tekee alueelle asemakaavoja.