Yli 5000 kävijää koki Siilo soi -tapahtuman taian Kruunuvuorenrannassa – katso video

Uutta Helsinkiä
19. lokakuuta 2021
Kruunuvuorenrannan palkitun valoteoksen, Öljysäiliö 468:n, ovet avautuivat viime viikolla yleisölle. Ääntä, valoa ja usvaa yhdistävä Utu – Unien tila -teos oli paikalla säiliössä neljän illan ajan ja sen kävi kokemassa yli 5000 kävijää.

Kruunuvuorenrannan palkitun valoteoksen, Öljysäiliö 468:n, ovet avautuivat viime viikolla yleisölle. Ääntä, valoa ja usvaa yhdistävä Utu – Unien tila -teos oli paikalla säiliössä neljän illan ajan ja sen kävi kokemassa yli 5000 kävijää.

Iframe not supported

Toivoa antavalle mielikuvamatkalle mukaan kutsuneessa Utu -teoksessa yhdistyi AkiPäivärinteen suunnittelema monikanavainen äänimaailma, Jari Vuorisen suunnittelema valomaisema sekä usva, josta nousi jatkuvasti olomuotoaan muuttavia hahmoja säiliön sisällä. Utu - Unien tila on osa Siilo soi -teossarjaa, joka käynnistyi viime vuonna Krono-teoksella.

Teoksen kuratoinut Ilkka Paloniemi on iloisesti yllättynyt kävijämäärästä. Paloniemi uskoo, että korona-ajan siirtyessä hiljalleen historiaan, on Siilo soi -tapahtumien kaltaisille reaalimaailman kokemuksille tarvetta.

– Oli todella hienoa huomata, että teoksen rauhallinen levollisuus sai katsojat viettämään sen äärellä pidempiä aikoja, eikä Utua vain läpijuostu. Nyt luodaan taas uusia yhteisiä kokemuksia, kirjoitetaan perheen ja ystävien kesken uutta historiaa taiteen äärellä, Paloniemi sanoo.

Elottomasta elävä

Paloniemi nostaa esiin valokuvien merkityksen, kun uusia muistoja luodaan ja jaetaan sosiaalisen median kautta. Tapahtuman aikana kävijät julkaisivat ahkerasti kuvia ja videoita esimerkiksi Instagram-kuvapalvelussa #Siilosoi-hashtagilla.

Tuhansien muiden kaupunkilaisten tapaan merelliseen Kruunuvuorenrantaan olivat saapuneet myös Miina Hagerlund ja SamiSievers. Hagerlundille Öljysäiliö 468 on tuttu vuosien takaa, ja hän halusi tuoda seuralaisensa mukaan kokemaan paikan ainutlaatuisuuden.

– Pidin teoksessa siitä, kuinka elottomasta saadaan elävä. Valot, varjot ja usva tekivät yhdessä jännittäviä efektejä, Sievers sanoo.

Öljysäiliö 468:ssa järjestetään erilaisia tapahtumia ja yksityistilaisuuksia huhtikuusta marraskuuhun. Talven ajan säiliö on suljettu yleisöltä. Kruunuvuorenrannassa on runsaasti valotaideteoksia, joihin on mahdollista tutustua ympäri vuoden. Kartta alueen valoteoksiin löytyy osoitteesta uuttahelsinkia.fi/kruunuvuorenranta/valotaide

Kuvat: Lauri Rotko ja Milla Palkoaho
Video: Lauri Rotko, Tuotantoyhtiö Vimma