Bussit palaavat Huopalahden asemalle joulukuun puolivälissä

Raide-Jokeri
20. lokakuuta 2021
Runkolinja 550 ja linja 52 palaavat kulkemaan normaalille reitilleen Huopalahden aseman kautta maanantaina 13. joulukuuta. Linjojen poikkeusreitit ja niiden varrella olevat pysäkit poistuvat linjojen käytöstä.Bussit ovat olleet kiertoreiteillä Raide-Jokerin rakentamisen vuoksi elokuusta2019 saakka.

Pikaraitiotiehen liittyvät rakennustyöt Huopalahden aseman kohdalla ovat valmistumassa. Runkolinja 550 ja linja 52 palaavat kulkemaan normaalille reitilleen Huopalahden aseman kautta maanantaina 13. joulukuuta. Linjojen poikkeusreitit ja niiden varrella olevat pysäkit poistuvat linjojen käytöstä. Bussit ovat olleet kiertoreiteillä Raide-Jokerin rakentamisen vuoksi elokuusta 2019 saakka.

Runkolinja 550 palaa normaalille reitilleen Pirkkolantieltä Eliel Saarisen tielle ja edelleen Pitäjänmäentielle. Eliel Saarisen tiellä linjan käytössä ovat pysäkit Ilkantie, Huopalahden asema sekä Vihdintie. Kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie poistuvat linjan käytöstä.

Myös linja 52 siirtyy kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalle 13.12.2021. Linjalta poistuvat pysäkit Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Samaan aikaan Huopalahden aseman reitin avaamisen kanssa Eliel Saarisen tien ja Nuijamiestentien risteys suljetaan. Risteys on suljettuna putki- ja johtosiirtojen, rakennekerrosten sekä radan rakentamisen vuoksi kesään 2022 asti. Tästä johtuen lähibussi 31 siirtyy väliaikaisesti kulkemaan poikkeusreittiä Eliel Saarisen tien ja Ilkantien kautta, eli linjalta poistuvat Santavuorentie pysäkit. Muu moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Huovitien ja Ilkantien kautta.

Runkolinja 550 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä pikaraitiotien käyttöönottoon eli alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.

Lisää aiheesta
HSL
Raide-Jokeri

Kuva: HSL