Muutoksia kaistajärjestelyihin Laajasalontien työmaalla maanantaista 25. lokakuuta alkaen

Laajasalo
21. lokakuuta 2021
Liikennejärjestelyt muuttuvat Laajasalontiellä Koirasaarentien ja Sarvastonkaaren risteyksessä maanantaista 25.10. alkaen vesihuoltotöiden vuoksi. Järjestelyt ovat voimassa noin kolme viikkoa ja ne aiheuttavat viivästyksiä liikenteeseen.

Liikennejärjestelyt muuttuvat Laajasalontiellä Koirasaarentien ja Sarvastonkaaren risteyksessä maanantaista 25.10. alkaen vesihuoltotöiden vuoksi. Järjestelyt ovat voimassa noin kolme viikkoa, ja ne aiheuttavat viivästyksiä liikenteeseen. 

Työmaan kaivanto siirtyy keskemmälle risteysalueella, ja samalla työkoneita varten tarvittava työskentelyalue siirtyy. Tästä syystä kaistojen paikkoihin tulee muutoksia. 

Moottoriajoneuvoliikenne säilyy kahdella kaistalla molempiin suuntiin ja valo-ohjattuna. Herttoniemen suunnasta tultaessa kaistojen sijainti muuttuu. Santahaminan suunnasta tultaessa kaistat kiertävät kaivannon.

Uudet liikennejärjestelyt alkavat maanantaina 25.10. ja kestävät noin kolme viikkoa. Tämän jälkeen kaivanto siirtyy edemmäs kohti Koirasaarentien ja Laajasalontien kulmaa ja liikennejärjestelyt muuttuvat.

Näin risteysalue ylitetään ensi viikosta alkaen seuraavien kolmen viikon ajan

Herttoniemen suunnasta tultaessa molemmat kaistat siirtyvät entistä enemmän oikealle. Oikealta kaistalta kulkee vain kääntyvä liikenne Koirasaarentielle, vasemman puoleiselta kaistalta voi ajaa suoraan tai kääntyä vasemmalle Sarvastonkaarelle.

Koirasaarentieltä risteysalueelle tultaessa molemmilta kaistoilta voi kääntyä vasemmalle kohti Herttoniemeä ja oikealta kaistalta kääntyä myös oikealle tai ajaa suoraan.

Santahaminan suunnasta liikenne risteysalueelle ja sen yli kulkee kahdella kaistalla valo-ohjatusti kiertäen kaivannon kahdelta puolelta. Linja-autoilla on oma liityntäkaista pysäkiltä risteysalueelle tultaessa. Pyydämme erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta, sillä suojateillä ja bussipysäkeiltä risteysalueen lähellä liikkuu paljon myös jalankulkijoita.

Seuraa Laajasalontien uudistumista

Laajasalontien uudistuu kaupunkibulevardiksi eli puistokaduksi Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Urakka valmistuu loppuvuodesta 2022. Tämän jälkeen kadulla alkaa kiskojen asennus Kruunusillat-raitiotieyhteyttä varten.