Mitä uutta Itä-Helsinkiin ja Östersundomiin? Alueiden ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuuksissa

Uutta Helsinkiä
23. marraskuuta 2021

Itä-Helsingin ja Östersundomin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään kahdessa verkkotilaisuudessa: Itä-Helsingin ilta on keskiviikkona 1.12. klo 17.00−20.00 ja Östersundomin ilta torstaina 2.12. klo 17.00−19.30. 

 

Tilaisuuksissa kaupungin asiantuntijat kertovat lyhyiden esitysten avulla, mitä alueille suunnitellaan ja rakennetaan. Iltojen aiheita ovat muun muassa asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet.  

 

Mellunkylä ja Itäkeskus uudistuvat 

 

Uutta Itä-Helsinkiä -illassa kuullaan esimerkiksi Mellunkylän ajankohtaisista uudistuksista sekä Itäkeskuksen alueen ja Vuosaaren suunnitelmista. Vesalaan Lupajantielle suunnitellaan purettujen rakennusten tilalle kaksikerroksisia rivitaloja. Tilaisuudessa esitellään myös Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman luonnosta, johon voi ottaa kantaa karttakyselyssä, joka aukeaa 24.11. 

 

Östersundomiin laaditaan osayleiskaavaa 

 

Östersundomin illassa kerrotaan muun muassa Östersundomin nykyisten pientaloalueiden kaavoitusohjelman valmistelusta, osayleiskaavan laadinnasta sekä Östersundomin vesihuollon tilanteesta. 

 

Karhusaaren pohjoisosaan suunnitellaan pientaloalueen täydennysrakentamista ja uusia katuja. Asuntoja tulee noin 600 uudelle asukkaalle. Landbon pientaloalueen suunnitteluperiaatteet määrittelevät tulevan täydennysrakentamisen tavoitteet. Niissä osoitetaan mahdollisuudet uudelle maankäytölle ja käyttötarkoitusten muutoksille. 

 

Iltojen aikana esitellään myös nähtävillä olevaa asemakaava-aineistoa, jotka löytyvät verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat

 

Verkkotilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä 

 

Tilaisuuksissa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista keskustelupalstalla ja niihin vastataan mahdollisuuksien mukaan. Kysymyksiä on voinut esittää myös etukäteen Kerrokantasi-palvelussa, ja asiantuntijat pyrkivät ottamaan ne huomioon esityksissään.  

 

Itä-Helsingin ja Östersundimin tilaisuuksien ohjelmat, osallistumisohjeet ja seuraavien tilaisuuksien päivämäärät löytyvät osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet. Tallenteet tilaisuuksista ovat katsottavissa verkkosivulla kolmen kuukauden ajan.