Verkkosaaren esirakentaminen valmistui etuajassa

Kalasatama
08. joulukuuta 2021

Kalasataman pohjoisosassa sijaitsevan Verkkosaaren alueen esirakentaminen on valmistunut. Esirakentamisen aikana puhdistettiin maaperää 13 hehtaarin alueelta, asennettiin tulevan asuinalueen tarvitsema kunnallistekniikka ja rakennettiin kadut viimeistelyvalmiiksi.

Lisäksi alueelle rakennettiin 700 metriä rantamuuria ja uusi kanava sekä ruopattiin merenpohjaa kelluvia rakennuksia varten.

Syksyllä 2019 aloitettu urakka valmistui lähes vuoden etuajassa ja alitti budjettinsa.

Kokonaan uusia katuja ovat Kalasatamankatu, Verkkoneula, Verkkosaarenranta, Jääkairankuja, Pilkkikuja, Pilkkikatu ja Verkkosaarenranta. Verkkosaarenrannan yhteyteen rakennettiin Neulansilmä-niminen katuaukio.

Kalasatamankatu tullaan rakentamaan Jääkairankujan ja Vanhan Talvitien välillä pyöräkatuna, jossa moottoriajoneuvoilla ajo tapahtuu pyöräilyn ehdoilla. Pyöräkatu on osa Verkkosaaren pohjoisosan läpi rakennettavaa pyöräilyn Baana-yhteyttä.

Tulossa myös kelluvia asuntoja

Esirakentaminen mahdollistaa kotien rakentamisen 3600 asukkaalle. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 aikana, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuonna 2024.

Verkkosaareen on kaavoitettu myös kelluvia asuntoja, jotka monipuolistavat Kalasataman ja koko Helsingin asumismuotoja. Ensimmäiset kelluvat asunnot tulevat näillä näkymin vuonna 2023.

Capellan puistotiellä aloitettiin kesällä 2021 päiväkodin rakentaminen. Se avaa ovensa vuoden 2023 alussa.

Verkkosaaren pohjoisosan esirakennuttamisesta vastasi Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja urakoitsijana toimi GRK Infra Oy.

Kuvassa Verkkosaaren alue kesällä 2021. Kuva: Tero Pajukallio

Lisätietoja:

Uutta Helsinkiä -sivusto: Näin Kalasatamaa rakennetaan