Mellunkylässä puututaan nuorten välisiin konflikteihin yhteistyöllä - katso video

Mellunkylä
21. joulukuuta 2021
Kuvakaappaus videosta jossa kolme henkilöä keskustelevat

Mellunkylässä on kehitetty monialaista yhteistyötä vastakkainasetteluihin ja konflikteihin puuttumiseksi, niiden ennaltaehkäisemiseksi ja hyvien väestösuhteiden rakentamiseksi.

Keskeistä on dialogisen, kuuntelevan, kohtaavan ja turvallisen ilmapiirin luominen. Mukana ovat niin koulu, nuorisotyö kuin nuorten vanhemmat. Nuorten turvallisuudentunne vahvistuu kun he huomaavat, että aikuiset toimivat yhdessä.

Monialaisen yhteistyön tavoitteena on tunnistaa paremmin ja varhaisemmassa vaiheessa kytevät konfliktit ja vastakkainasettelut ja pystyä näin valitsemaan oikea-aikaisesti oikea tapa niiden käsittelyyn. 

Videolla Vesalan peruskoulun rehtori Niina Halonen-Malliarakis, kouluvalmentaja Hanna Koponen ja monikielinen ohjaaja Sabad Yussuf keskustelevat yhteistyöstä:

Mellunkylä on yksi kaupunkiuudistusalueista. Kaupunki panostaa erityisesti alueiden viihtyisyyteen ja laadukkaaseen ympäristöön kaikkien toimialojen yhteistyönä. Kaksi muuta kaupunkiuudistusaluetta ovat Malmi sekä Malminkartano-Kannelmäki.

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta