Kehittyvä kerrostalo -ohjelman uusittu haku käynnistyy

Uutta Helsinkiä
18. tammikuuta 2022
Suuri terassiparveke

Helsingin kaupungin kerrostaloasumisen laatuun keskittyvään Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan hakeminen uudistuu vuonna 2022. Aikaisemman jatkuvan haun sijaan vuoden 2022 alusta lähtien ohjelmalle varataan tietyt tontit, joille hakijat voivat esittää hankkeita.

Kevään aikana Kehittyvä kerrostalo -työryhmä sparraa hankeideoita. Sparraukseen hakeutuminen on vapaaehtoista.

Syksyllä kaikki halukkaat hakijat jättävät hakemuksensa ohjelmaan ja tietylle tontille ja ohjelman työryhmä arvioi hankeideat. Kaupunkiympäristölautakunta päättää tontinvarauksista loppuvuodesta.

Innovatiivisia hankeideoita esikaupunkeihin

”Uudessa haussa hankkeiden vertailu helpottuu, kun kaikki hakemukset saadaan samaan aikaan sisään. Näin parhaat ideat pääsevät toteutukseen. Myös, koska tontti on jo olemassa, idealle sopivaa tonttia ei tarvitse jäädä odottamaan”, ohjelman koordinaattori Riikka Karjalainen sanoo.

Haussa on tuttuun tapaan innovatiivisia hankkeita, jotka kehittävät helsinkiläistä kerrostaloasumista ja -rakentamista, ovat toteutuskelpoisia ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoisia. Kehittämishankkeiden tulee myös tuottaa lisäarvoa asukkaille.

”Tontit sijaitsevat tänä vuonna kaikki tarkoituksella esikaupunkialueilla. Siten Kehittyvä kerrostalo -hankkeet ovat osaltaan tekemässä Helsingille tärkeää kaupunkiuudistusta”, Karjalainen jatkaa.

Lue lisää uudesta hakumenettelystä Kehittyvä kerrostalo -ohjelman sivuilta: hel.fi/kanslia/kehittyva-kerrostalo-fi/mukaan-ohjelmaan

Kuva: Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan Haagaan valmistuneen kerrospihatalon terassipiha. Sofie Jokinen.