Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu EU:n asumisen ja rakentamisen ministerikokouksessa

Uutta Helsinkiä
08. maaliskuuta 2022
Sinnemäen puheen teemana on energiatehokas asuntorakentaminen. Hän vetoaa myös rakentamisen kiertotalouden sääntelyn helpottamiseksi.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu tänään Ranskan Nizzassa pidettävässä EU:n asumista ja rakentamista käsittelevässä ministerikokouksessa. Sinnemäen puheen teemana on energiatehokas asuntorakentaminen. Hän vetoaa myös rakentamisen kiertotalouden sääntelyn helpottamiseksi.

Puheeseen sisältyy esimerkkejä Helsingin teoista energiatehokkaamman ja vähähiilisemmän rakentamisen edistämiseksi. Sinnemäki kertoo muun muassa hiljattain Kalasatamassa ratkaistusta suunnittelukilpailusta, jossa kriteereinä oli sekä hiilijalanjälki, että käytön aikainen energiatehokkuus.

Apulaispormestari kertoo myös Helsingin energiatehokkuusvaatimuksista uudisrakentamiselle sekä korjausrakentamisesta vanhojen rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi. Helsingillä on tiukat vaatimukset omille kiinteistöilleen, jonka lisäksi kaupunki satsaa neuvontaan ja kannustukseen yksityisille asunto-osakeyhtiöille.

Puheessa kerrotaan myös rakennusmateriaalien uusiokäytöstä osana Helsingin kiertotalouden tiekarttaa. Apulaispormestari esittää myös tässä yhteydessä vetoomuksen uudistaa rakennusmateriaaleja koskevaa säätelyä pikaisesti, jotta kiertotaloutta voitaisiin edistää rakentamisessa nykyistä helpommin.

Kokous on osa 30. kesäkuuta 2022 saakka jatkuvan Ranskan EU:n puheenjohtajakauden ohjelmaa, jonka teemana on "Elpyminen, voima, yhteenkuuluvuus".

Kuva: Pertti Nisonen