Mellunmäen metroasemalle kehitetään uutta asumista

Mellunkylä
22. maaliskuuta 2022
Ilmakuva Mellunmäen metroasemalta

Helsingin kaupunginhallitus myönsi 21.3.2022 kokouksessaan kehittämisvarauksen Mellunmäen metroasemalle Erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöille, joka omistaa liiketiloja käsittävän rakennuksen metroaseman itäpäädyssä.

Kehittämisen tarkoituksena on päivittää tontilla sijaitseva metroasemaan liittyvä liikerakennus sekä suunnitella tontille kaksi asuntoja sisältävää uudisrakennusta. Uudisrakennusten on suunniteltu sijoittuvan metroaseman nykyisen itäisen sisäänkäynnin kohdalle sekä aseman viereen nykyisen huoltorakennuksen ja pysäköintialueen paikalle.

Toinen rakennuksista olisi korkeintaan 16-kerroksinen ja toinen sitä matalampi. Talojen viherpihaa on kaavailtu metroaseman katolle. Metroaseman liiketiloja järjestellään uudelleen ja niiden määrä pysyy arviolta samana kuin nyt.

Omistusasumista ja perheasuntoja

Varauksen ehdoissa on määritelty, että vähintään toinen rakennuksista on omistusasuntoja, joista vähintään 40 prosenttia on perheasuntoja. Asunnot tulee myydä luonnollisille henkilöille, mikä tarkoittaa, että yritykset eivät voi niitä ostaa.

Vuokra-asunnoista niin ikään vähintään 40 prosenttia tulisi olla perheasuntoja. 75 prosentissa kaikista kohteen yksiöistä pinta-ala on oltava vähintään 30 m2. Yksiöiden pinta-alat voivat olla pienempiä, mikäli on varmistettu, että ne ovat asuttavuudeltaan hyviä.

Kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2023 asti ja tontti on osa vireillä olevaa Mellunmäen keskuksen asemakaavaa.

Mellunmäki kuuluu Mellunkylään, joka on yksi kolmesta kaupunkiuudistusalueesta. Kaupunkiuudistus on uusi toimintamalli, jonka tavoitteena on kohentaa vanhojen asuinalueiden toimivuutta, viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta, sekä mahdollistaa laadukas täydennysrakentaminen.

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta

Kuva: Lauri Rotko