Miltä näyttää työmaa-aitojen takana? Kurkista Hakaniemeen lintuperspektiivistä!

Hakaniemi
13. huhtikuuta 2022

Hakaniemen alueella tapahtuu paljon uudistustöitä. Mutta mitä kaikkea onkaan tekeillä?

Hakaniemen kauppahallin sisätilojen peruskorjaus alkaa olla jo loppusuoralla, ja hallissa viimeistellään parhaillaan kauppiaiden myyntipisteitä. Kauppahallin maanalaisen huoltopihan rakentamisessa on tällä hetkellä meneillään pohjalaatan ja ulkoseinien betonivalu. Samassa yhteydessä rakennetaan maanalainen yhdyskäytävä Hakaniemen metroaseman eteläisestä lippuhallista suoraan kauppahalliin.

”Tavoitteena on, että hallikauppiaat pääsevät muuttamaan takaisin peruskorjattuun kauppahalliin lokakuussa. Tosin kaikkea rakentamista Hakaniemessä haittaa juuri nyt Ukrainan sodasta ja Venäjän-pakotteista johtuva materiaalipula, minkä vuoksi hankkeiden valmistumisen viivästymismahdollisuudesta varoitellaan kaikilla työmailla.”, Helsingin kaupungin keskustan aluerakentamisen projektinjohtaja Sirpa Kallio kuvailee.

Kauppahallin läheisyydessä on käynnissä myös Hakaniemen metroaseman pohjoisen lippuhallin peruskorjaus, joka on osa Siltasaarenkadun – Toisen Linjan – Porthaninkadun kulman Lyyra-hanketta. Sen vuoksi metroaseman sisäänkäynti Toiselta Linjalta on suljettu. Pohjoisen lippuhallin peruskorjaus valmistuu keväällä 2023.

Alueella on käynnissä useita suuria siltatöitä

Myös Hakaniemenrannan tuntumassa tapahtuu paljon. Vanha Näkinsilta on purettu, ja väliaikainen silta on käytössä vuoden 2022 loppuun, jolloin uusi Näkinsilta otetaan käyttöön. Uuden Näkinsillan rakentaminen alkaa huhtikuussa.

Lisäksi uuden Hakaniemensillan rakentaminen on alkanut maatukien rakentamisella, ja uuden sillan kansirakenteita ryhdytään asentamaan syyskuussa. Uusi silta valmistuu nykyisen sillan länsipuolelle vuonna 2024, ja siihen saakka nykyinen silta on käytössä.

Kruunusillat-hankkeeseen liittyen alueella on käynnissä Hakaniemenrannan paalulaatoitus Hakaniemensillan molemmin puolin. Myös kunnallistekniikkaa rakennetaan parhaillaan. Maailmanrauha-patsas siirretään varastoon rannan rakennustöiden alta loppukesällä 2022.

Katso oheiselta videolta, miltä Hakaniemen uudistustyöt näyttävät lintuperspektiivistä katsottuna.

Kuva ja video: Harri Saarinen