Myllypuron Karhukallion alueen asemakaava etenee valtuuston

Myllypuro
26. huhtikuuta 2022

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. huhtikuuta omalta osaltaan Myllypuron Karhukallion alueen asemakaavan ja kaavanmuutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen rakentamisen noin 2 700 uudelle asukkaalle Myllypuron lounaisosaan ja Herttoniemen pohjoisosaan sijoittuvalle alueelle.

Kaavaratkaisun tavoitteena on mahdollistaa uusi Raide-Jokeriin tukeutuva asuinalue, joka yhdistyy saumattomasti olemassa olevaan ympäristöön. Uuden asuinalueen identiteettitekijä on säilyvä osa Karhumetsää.

Suunnitelma jakautuu puukerrostalosydämeen Karhukalliontien länsipuolen alavalla alueella ja sitä ympäröiviin rinnekortteleihin. Puukorttelit ovat jatkumo Puu-Myllypurosta ja ne pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä. Asuinaluetta halkoo puistokatu Karhunlanka, jonka varrella ovat tärkeimmät palvelut ja julkiset ulkotilat.

Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että nykyään lähes kokonaan rakentamaton alue muuttuu varsinkin alavalta alueelta tiiviisti rakennetuksi asuinalueeksi ja entisen Viikintien, uudelta nimeltään Karhukalliontien, linjaus muuttuu.

Lopullisen päätöksen kaavaratkaisusta tekee kaupunginvaltuusto