Raide-Jokerin käyttöönottoa testataan radalla

Raide-Jokeri
04. toukokuuta 2022

Pikaraitiotie Raide-Jokerin käyttöönotossa on siirrytty rakentamisen aikaisiin testauksiin radalla. Niitä jatketaan tämän vuoden loppuun saakka. Liikennöinnin on tarkoitus alkaa vuoden 2024 alussa.

Käyttöönotto koostuu tehdastesteistä, rakentamisen aikaisista testeistä sekä teknisestä koeliikenteestä. Tehdastestien ohella on siirrytty tekemään rakentamisen aikaisia testauksia radalla. 

Riskien minimoimiseksi rakentamisen aikaiset testaukset suoritetaan pääosin kiskopyörämönkijällä ennen kuin tekninen koeliikenne käynnistyy Artic-XL -vaunuilla.

Testeillä todennetaan muun muassa liikennevalojen sekä vaihteenohjausjärjestelmän toiminnallisuutta. Testauksilla varmistetaan, että pikaraitiovaunu pääsee liikennöimään sujuvasti muun liikenteen seassa. Lisäksi tehdään testejä, joiden tarkoituksena on varmistaa, että raitiovaunulla on tarpeeksi tilaa kulkea läpi linjan.

Rakentamistyöt jatkuvat vuoden 2022 loppuun saakka. 

Tällä viikolla Leppävaarassa tehdään Alberganesplanadin ja Perkkaantien välillä ajojohdintöiden viimeistelyjä yöaikaan perjantaihin 6. toukokuuta saakka. Viilarintien ja Holkkitien risteyksessä tehdään asfaltointeja torstaina 5. toukokuuta kello 20 saakka.

Pikaraitiotien radan pituus on lähes 25 km. Siitä noin 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen. Raideyhteys korvaa runkobussilinjan 550, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja. Sen kuljetuskapasiteetti ei pysty vastaamaan kasvavaan matkustajamäärään. 

Lisää aiheesta
Raide-Jokeri

Kuva: Raide-Jokeri