Kalasataman ilmaisissa taidetapahtumissa saa kokea sirkusta, runoutta, teatteria ja valojen voimaa

Kalasatama
11. toukokuuta 2022

Seuraavat viisi esitystä saivat Kalasataman ympäristötaidehankkeiden rahoituksen vuonna 2022. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Naapurit on kolmen solistin ja lausuntakuoron kaunis ja riipivän humoristinen esitys eristäytymisestä ja liikuttavasta halusta yhteyteen. Suomen Lausujain Liiton teos asettaa näyttämölle kolme yksiöissään oleilevaa henkilöä, joista kukin elää omassa todellisuudessaan, vieraantuneena ympäristöstään.

Tapahtuma-aika: 14.5.2022 kello 15 ja 17 Kalasataman tapahtumapuistossa.

Lisätietoja: http://www.suomenlausujainliitto.fi/ajankohtaista/

Kuva Artic Ensamblesta.

Kalasatamassa nähdään kansainvälistä sirkustaidetta, kun ArcticEnsemblen Katusirkuskarnevaali rantautuu Helsinkiin. Ulkoilmatapahtumassa on luvassa kolme huikeaa nykysirkusesitystä ja kaikille avoimia sirkustyöpajoja. Katusirkuskarnevaali on ikään katsomatta kokemisen arvoinen.

Tapahtuma-aika: Tapahtuma toteutetaan piknik-hengessä Kalasatamanpuiston nurmella 6. –7.8.2022

Lisätietoja: www.arcticensemble.com

 

Teatteri Rollon Kalasataman kuninkaalliset -esityksessä hupsut kuninkaalliset ovat lähteneet matkaan omasta valtakunnastaan tutustuakseen Suomen tasavaltaan, Kalasatamaan ja sen asukkaisiin. Vuorovaikutteisessa esityksessä opetellaan yleisön kanssa hovitansseja, lauletaan ja pohditaan sitä, mikä oikeastaan on tasavalta? Esitysten jälkeen askarrellaan kuninkaallisia kunniamerkkejä Kalasataman alamaisten kanssa.

Tapahtuma-aika: 20.8. kello 10.00, 21.8. kello 15.00, 27.8. kello 10.00 ja 28.8. kello 15.00. Kalasatamanpuiston leikkipaikka Parrulaituri. Esityksen kesto on 30 minuuttia.

Lisätietoja: www.rollo.fi

  Teatteri Rollo

Iltojen pimennyttyä Kalasatamassa vietetään jälleen Valon Juhlaa. Koko perheen kulttuuritapahtuma rakentuu tuli- ja valoteatterin ympärille. Musiikilla, sirkuksella, tanssilla, katuteatterilla ja jättinukketeatterilla maustettu ilta valaisee Kalasataman puiston yhden illan ajaksi säkenöiväksi valo- ja tulitaiteen estradiksi.

Tapahtuma-aika: 15.10.2022 kello 17.30–20.30 Kalasatamanpuisto.

Lisätietoja: www.mariabariccompany.com

 

Junonkatu tulvii valoa ja väriä, kun taiteilija AnneRoininen toteuttaa yhdessä asukkaiden kanssa talon kokoisen valotaideteoksen. Vaikuttava teos on mittakaavaltaan suuri, mutta samalla ihmisläheinen taide-elämys kaikille alueella liikkuville ja sen tekemiseen osallistuville. Tapahtuman tuottaa Suomen valotaiteen seura FLASH.

Tapahtuma-aika: Teos on nähtävissä Junonkatu neljän kohdalla ja lähiympäristössä 18.–19.11.2022 kello 16–22.00.

 

Kalasatamanrakentaminen jatkuu 2030-luvun loppupuolelle. Kalasataman tapahtumat ovat osa Kalasatamanympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyydenparantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaanpysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaaHelsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialanja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaanrakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla.